Skip to main content
DA / EN
SDUUP | Nyhedsbrev juni 2021

TEMA: E-læringsprojektpuljen 2022 - Studieappen – test, vejledning og implementering

Lektor ved Institut for Design og Kommunikation på det Humanistiske Fakultet, Jens Jørgen Hansen, fik i slutningen af 2020 støtte fra e-læringsprojektpuljen til et projekt, der skulle udvikle en ny app til studerende kaldet Studieappen. Denne app er nu næsten klar til implementeringsfasen og har fået tre spor at fokusere på

Baggrund 

Appen er et resultatet af et tidligere projekt kaldet ”Digitalt design til udvikling af studiekompetencer” fra 2016 til 2020 og dette projekt – Studieappen – er en videreudvikling af dette. Der er desuden større fokus på 1.årsstuderende, hvorfor formålet med appen var – i samarbejde med itslearning appen – at understøtte de nye studerende i at begynde på et studie. Derfor er planen, at appen skal implementeres til september 2021. 

Foreløbige resultater 

Jens Jørgen Hansen forklarer, at tidsplanen indtil videre er holdt. Appen er programmet og layout er bestemt i samarbejde med det eksterne firma RelateIT. Samarbejdet har været godt og nyttigt. 

En ting der har gjort dette projekt mere håndgribeligt, er fastlæggelsen af de tre spor, appen skal arbejde med: viden, personlig udvikling og kompetencer. Disse konkretiserer appens formål og relation til faglighederne. 

Det nævnes, at bevillingen til projektet har gjort det muligt at ansætte en forskningsassistent, som har været yderst behjælpelig for projektet, både i henhold til indhold og plan. 

Per 2. juni 2021 melder Jens Jørgen Hansen, at projektet afventer handling fra SDU IT, som skal stå for overflytningen af appen fra RelateIT til SDU, så SDU kan blive host for appen, når den skal implementeres til efteråret. 

Jens Jørgen Hansen

Lektor, Institut for Design og Kommunikation,
Det Humanistiske Fakultet,
Tlf.: 65502595
E-mail: jjh@sdu.dk

Kort og godt om projektet

- Projektet udvikler en app, der skal være et værktøj til især nye studerende, ift. viden, personlig udvikling og kompetencer.

- Projektet har holdt tidsplanen, men er per. 2. juni i en mere usikker fase, hvor der afventes svar fra samarbejdspartnere om overflytning af appen fra eksternt firma til SDU’s interne system.

- Målet er, at appen kan implementeres og benyttes per 1. september 2021. 
Redaktionen afsluttet: 25.06.2021