Skip to main content
DA / EN

Grundforskningsfonden vil kåre de bedste fotografier

Danmarks Grundforskningsfond inviterer igen i år det danske forskningsmiljø til at indsende de bedste billeder til fondens Fotokonkurrence 2021. Der er åben for indsendelse af fotos frem til 1. februar 2021. Fonden opfordrer personer på tværs af alle forskningsfelter til at deltage.

Via fascination og æstetik har billeder evnen til at åbne op for forskningens verden på indbydende og overraskende vis. Danmarks Grundforskningsfond ønsker at udbrede, hvordan videnskabelige fremskridt hver dag skaber ny viden og udvikler verden omkring os. Dette kan vi gøre ved at fortælle historierne om forskeres videnskabelige fremskridt og opdagelser ved hjælp af et foto som en visuel indgangsvinkel.

Fonden lancerer derfor nu for fjerde år i træk en fotokonkurrence baseret på fotografiets potentiale som dokumentation og kommunikation af forskning.

Personer fra alle danske forskningsfelter inviteres derfor til at indsende de bedste billeder til konkurrencen og derigennem bidrage til videnskabelig formidling rettet mod et bredere publikum.

Vinderne bliver udvalgt af et panel sammensat af Danmarks Grundforskningsfond. Panelet udvælger derudover 10 billeder, som har gjort særligt indtryk.

Indsendte billeder skal ikke produceres med formålet at ’ligne kunst’, men i stedet frembringe følelser, nysgerrighed og undren, samtidigt med at billedet beskriver en videnskabelig proces eller viser et objekt relateret til forskningen.

Nedenfor kan du læse mere om deadline, dommerpanelet og deres vurderingskriterier:

Hvornår og hvordan:

  • Indsend dit billede fra nu af og frem til 1. februar 2021 – send dit bidrag til mailadressen photocompetition@dg.dk (Ét foto per person)
  • Primo februar 2021 vil panelet udvælge førstepladsen, andenpladsen og tredjepladsen
  • Indsendte fotos skal have en medfølgende beskrivende tekst på maksimalt 100 ord
  • Kun fotos vil blive accepteret (ikke power points, grafiske figurer og lignende)

Vurderingskriterier:

  • I hvilken grad vækker fotografiet følelser hos publikum
  • I hvilken grad fungerer fotografiet som visuel indgang til historien bag et specifikt forskningsresultat
  • Fotografiets æstetiske kvalitet

Panelet:

  • Christine Buhl Andersen, Formand for Ny Carlsbergfondets bestyrelse
  • Louise Wolthers, Forskningsansvarlig/kurator, Hasselbladstiftelsen
  • Minik Rosing, Professor ved Statens Naturhistoriske Museum, næstformand i DG’s bestyrelse og medlem i Louisianas bestyrelse

For eventuelle spørgsmål kontakt kommunikationskonsulent Argiro Hay Baltzis (ahb@dg.dk) eller på tlf. 2713 2764.

Redaktionen afsluttet: 10.11.2020