Skip to main content

Oktober

 • 30.10.2017

  Havskildpadden, der ikke lod sig gå på af stormen

  Da havskildpadden Eleanor blev fanget i en tropisk storm ud for Florida klarede hun sig overraskende godt. Faktisk brugte hun næsten ingen ekstra energi i de fire døgn, stormen rasede, og hun blev heller ikke skadet.

 • 30.10.2017

  Dyrkelsen af de døde er en gammel sag

  ”Trick or treat” er efterhånden en helt almindelig beskæftigelse blandt børn på de danske villaveje. Og selvom den halloween, vi kender i dag, er relativt ny i sin form her på vores breddegrader, er fejringen af højtiden alt andet end ny.

 • 26.10.2017

  Rester af sprøjtemidler i ikke-økologisk mad kan skade børns hjerner

  Det er den tydeligste konklusion i en artikel baseret på en rapport til EU, som sammenligner økologiske fødevarer med konventionelle. SDU-forskerne Philippe Grandjean og Helle Raun Andersen har bidraget til rapport og artikel.

 • 20.10.2017

  Nu skal havets skjulte skove frem i lyset

  Under vandoverfladen ligger Danmarks havskove af tang og ålegræs. Ligesom landjordens skove er de vigtige for dyrs og menneskers liv, og de spiller en stor rolle i klimaregnskabet. Nu skal de kortlægges.

 • 17.10.2017

  Droner holder styr på græskarrene

  Droner hjælper Nordeuropas største græskaravler med at tælle græskarrene. Forsker har udviklet et computerprogram, så landmanden ved, hvor mange græskar han kan sælge til Halloween.

 • 12.10.2017

  Tilbagefald af brystkræft kan forudses

  Med en simpel blodprøve kan læger i fremtiden se, om en brystkræftknude vil komme tilbage

 • 06.10.2017

  Flere nøgenmodeller i sporten

  I de senere år har flere eliteidrætsudøvere poseret uden tøj på. Det kan have uønskede konsekvenser, påpeger forsker

 • 04.10.2017

  Hvor meget mad smider vi egentlig ud?

  Vores viden om madspild bygger hovedsageligt på gamle tal og sekundære kilder. Det konkluderer forskere i en ny international rapport. Forskerne efterlyser grundlæggende viden, hvis vi skal nå FN’s mål om at halvere madspild i 2030.