Skip to main content

November

 • 29.11.2017

  HCA-center bygger bro til verden

  Førende HCA-forskere samles til international konference i Odense. Temaet er fællesskaber, og anledningen 150 året for H.C. Andersens æresborgerskab.

 • 29.11.2017

  Lysfest for Andersen

  6. december fejrer Odense sin mest berømte borger med show foran rådhuset og lyskunst i Eventyrhaven

 • 24.11.2017

  Nu er Danmarks han-ørreder igen rigtige hanner

  I årtier har medierne fortalt om feminiserede hanfisk, men nu er denne feminisering fuldstændigt forsvundet i fynske vandløb, meddeler SDU-forskere.

 • 22.11.2017

  Nethandel er ikke så enkelt

  Hvert år sætter danskerne ny rekord i nethandel, og der er ekstra gang i online-handlen på Black Friday. Et nyt forskningsprojekt på SDU undersøger nu forskelle og ligheder ved shopping online og ude i butikkerne. Og meget tyder på, at nethandel slet ikke er så ligetil.

 • 14.11.2017

  Måske er industrisamfundet slet ikke forbi?

  Den succesfulde fynske robotindustri kortlægges af historikere på SDU i samarbejde med Odense Bys Museer og Industrimuseet i Horsens. På den måde skal en mere nuanceret historie om det 21. århundredes industri frem i lyset.

 • 07.11.2017

  Patienter skal inddrages i medicinsk forskning

  Over de seneste 15 år har patienter i stadig højere grad medvirket aktivt ved planlægning, gennemførelse og implementering af forskning. Det handler om at dreje forskningens fokus mod de problemer patienterne oplever som vigtige, og dermed skabe større potentiale for værdifulde resultater. Udviklingen er især foregået i England og Nordamerika, men er også på vej i Danmark. Ikke mindst foranlediget af et nyt forskningsprojekt om brugerinddragelse i sundhedsforskning, som professor Mogens Hørder på SDU står i spidsen for.

 • 06.11.2017

  Ny opfindelse kan betyde gennembrud for brændselsceller

  Forskere på SDU har fået patent på en opfindelse, hvor de genanvender platin. Det kan betyde et gennembrud for brændselsceller og dermed en ny bølge af grøn energi.

 • 03.11.2017

  Knogler fra Ribe skal hjælpe med at opklare drabelige mysterier

  Undersøgelser af skeletter fra Ribe har afsløret, hvornår danske kvinder begyndte at blive ældre end deres mænd. Metoden skal nu bruges i efterforskningsarbejde

 • 01.11.2017

  Nu åbner ATLAS

  SDU’s nye grundforskningscenter skal forske i fedme på celleniveau