Om I4.0 Lab

Studerende og forskere vil få muligheden for at arbejde med projekter på alle niveauer og teste teorier med realistiske opstillinger, med udfordringer og problemer fra virkeligheden. Robotvirksomheder kan have deres robot komponenter testet og raffineret i et autentisk fabriksmiljø, imens at produktionsvirksomheder kan få nye ideer fra studenter og forskere til hvordan de kan optimere deres produktion til at spare tid og penge ved at inkorporerer nye produktionsteknologier. Når laboratoriet først er fuldt opererende, vil et talstærkt antal produktionsceller lægge fundamentet for et pulserende laboratorie hvor forskere og studenter arbejder tæt sammen med repræsentanter fra henholdsvis produktionsvirksomheder og robotvirksomheder, om at udvikle det mest effektive produktionsmiljø.

Fakta – SDU I4.0 laboratoriet:

• Laboratoriet strækker sig over: 800 m2/8611 sq. ft.
  • De nyeste robotteknologier, opbevaringsenheder, mobile robotter, AR/VR teknologier og digitale tvillinger.
  • Infrastrukturen er den stærkeste af sin slags set på danske universiteter og giver et attraktivt, tværfagligt studiemiljø, som motiverer studenterne og som gør det muligt for forskere at arbejde med deres teorier på et realistisk praktisk niveau.

Industri 4.0 skaber en række teknologiske drivere som kan realisere økosystemet:

• Avanceret og nye teknologier indenfor robotteknologi gør det muligt at erstatte manuelle processer eller skabe processer hvor mennesker og robotter arbejder sammen.
  • Horisontal og vertikal integration af hele forsyningskæden igennem en software løsning, så en sammenhængende værdikæde kan blive lavet på en fuldt automatisk produktion.
  • Industrial Internet of Things dækker både hardware siden hvor der tales om sensorer og embedded elektronik og den tilsvarende software del med lokal bearbejdning af data og netværk service.
  • Augmented (udvidet) og virtual reality giver nye muligheder for hvordan man præsenterer sit arbejde under design fasen, både for produkter og produkt systemer. Samtidig, understøtter de nye interaktions systemer personalet, siden informationer kan placeres oven på et billede, det kan f.eks. gøres igennem 3D briller eller på en IPad.
  • Simulering og emulering giver mulighed for at teste og optimere anlæg baseret på de virtuelle modeller, både i realtid og fremadrettet.
  • Datavidenskab dækker over big data analyser for optimering af produktsystemer og kunstig intelligens som understøtter beslutningsevner og tilpasningsevnen.
  • Cybersikkerhed vil blive en af fremtidens store problemer siden systemerne er åbne net tilsluttede systemer som gør dem sårbare imod hacking.
  • Cloudservicer giver konstant online adgang til produktionens data og opdateringer i systemet, som inkluderer håndtering af store mængder data med færre krav til den lokale behandling i produktionselementet.

Hvis du ønsker at vide mere om I4.0 Lab, kan du kontakte sektionsleder Saeed D. Farahani, ved at klikke her

Få mere information om centrets forskningsområder

FORSKNING I I4.0 LAB