Vores store kost-studie REDUCTION har fundet den sidste deltager!

08.04.2020

I kost-studiet undersøger vi hvordan to forskellige kosttyper påvirker kroppen hos personer med type 2 diabetes. Den ene kosttype bygger på Diabetesforeningens nuværende kostanbefalinger, der er rig på langsomoptagelige kulhydrater og en lav andel af fedt (især mættet). Den anden kosttype indeholder få kulhydrater og en høj andel af enkeltumættet fedt (populært kaldet LCHF).

Deltagerne bliver tilfældigt udvalgt til at følge en af de to kosttyper i 6 måneder med hjælp fra en klinisk diætist. Diætisten hjælper deltagerne ved bl.a. grundlæggende kostvejledning, udlevering af forskellige materialer, hyppige samtaler og en personlig kostdagbog, som deltagerne kan føre på nettet. Undervejs i forløbet får de lavet forskellige undersøgelser bl.a. UL scanning, fibroscanning, blodprøver, helkropsscanning (DEXA) og leverbiopsi som projektmedarbejderne giver svar på løbende under studiet.

132 af deltagerne er allerede færdige i projektet, og de sidste 53 deltagere er fortsat på vej i mål. Vi er meget taknemlige for alle dem, der er med til at bidrage til forskningen, og vi ser frem til at de sidste snart har gennemført projektet.

Kost-studiet, REDUCTION, er støttet af Novo Nordisk Fonden, Region Syddanmark, Syddansk Universitet og Odense Universitetshospital.

Du kan læse mere om studiet her: Om kost-studiet