Skip to main content
DA / EN

Folkesundhedsvidenskab - Et fag med mange muligheder

  Det kunne være blevet medicin, altså læge, eller kiropraktik, men så kom Thomas Rødgaard Poulsen til at kigge på folkesundhedsvidenskab på universitetet, og det lød spændende. "Jeg synes, det er interessant at se på sundhed som bredere end bare en enkelt sygdom – at man breder det ud og ser på andre årsager. På folkesundhedsvidenskab ser man på grupper af patienter og lærer blandt andet at designe sundhedskampagner, eksempelvis for rygestop," fortæller Thomas, der også fremhæver den gode balance mellem de natur- og samfundsvidenskabelige fag.

 

”Jeg synes det er interessant at se på sundhed som bredere end bare en enkelt sygdom.”

Prøver tingene af

Fagene har ikke skuffet, og faktisk bliver Thomas stadig overrasket over bredden i uddannelsen, selvom han er ved at nå til vejs ende af de fem år, studiet tager, og kun mangler et enkelt kursus og specialet. "Vores forskellige fag spænder fra blandt andet anatomi og psykologi til statistik og kommunikation, og undervisningen er en blanding af forelæsninger og øvelser, hvor vi forsøger at lave tingene, som de virkelig foregår uden for universitetet," siger Thomas og nævner blandt andet de statistiske øvelser.

Gode jobmuligheder

Thomas ser frem til at komme ud på arbejdsmarkedet, hvor han ser rigtig mange muligheder for job inden for et felt, der nyder stor bevågenhed. "Det er altid interessant for mig at se tv-avis på grund af det fokus, der er på sundhed, og det er en god reklame for studiet, for interessen vil bare vokse fremover," siger Thomas og forklarer, at med den brede baggrund folkesundhedsvidenskab giver, er det i høj grad op til én selv at finde ud af, hvor man mangler. Det kan være hos kommunerne, hvor der er et stort behov for
ideer til at forebygge og skabe bedre sundhed hos befolkningen, eller det kan være som sundhedschef eller som medarbejder i et af de kommunale sundhedshuse.

Folkesundhedsvidenskab er en uddannelse med bredde som giver rig mulighed for sparring med andre studerende.

"Der er et stort behov ude i kommunerne for at forebygge, så folk ikke bliver syge og skal på hospitalet, og for at tage sig godt af dem og sikre, at de forbliver raske og holder sig sunde, hvis de først har været indlagt. Når jeg kigger på jobannoncer, så er der altid noget at søge. Der er også mange konsulenthuse, som for eksempel COWI, der ansætter folk med en uddannelse i Folkesundhedsvidenskab," siger Thomas.

Folkesundhedsvidenskab har, ifølge Thomas, flest kvindelige studerende, hvilket ikke nødvendigvis er en selvfølge, hvis man ser på fagene, men det skyldes sandsynligvis, at det er en uddannelse indenfor sundhedsområdet.

Sidst opdateret: 26.02.2018