Skip to main content

Master i offentlig ledelse

Offentlig økonomistyring

Formål

Ordet økonomistyring lyder tørt og leder tankerne hen på lange kolonner med tal, decimaler og balanceopgørelser.

I virkeligheden er økonomistyring dog en faglig disciplin, som handler mindst lige så meget om at sikre kvalitet i leveringen af offentlige ydelser.

Netop sammenhængen til opgaven, dét det hele handler om, vil vi være optagede af at få frem i dette fag om offentlig økonomistyring. 

 

Indhold

  • Hvorfor handler økonomistyring lige så meget om faglige resultater og brugerorientering, som om balancer, kroner og ører?
  • Hvilke aktører er relevante i forbindelse med økonomistyringen i offentlige organisationer – og hvilke interesser bringer de til bordet?
  • Hvilke udfordringer møder vi i forbindelse med økonomistyringen, og hvilke af dem er særlige for offentlige organisationer?
  • Hvordan imødegår vi bedst de udfordringer, der kan være forbundet med økonomistyringen? Hvilke redskaber kan vi bruge, og hvordan får vi mest for pengene, også der hvor økonomistyringen er en notorisk svær opgave? 
  • Hvordan er sammenhængen imellem budgetlægning og økonomistyring?
  • Hvor er beslutningskompetencen over økonomien placeret, og hvorfor er ledere med ellers relativt identiske ansvarsområder givet vidt forskelige kompetencer over økonomien i forskellige organisationer?

 

Læs mere om faget i den formelle fagbeskrivelse

Fakta om faget


Hvornår?

Forår

Hvor?
Syddansk Universitet Odense

Fagmodul
Grundfag - 5 ECTS

Fagansvarlig
Morten Balle Hansen

Kursusdage

8. februar kl. 10:00-16:30
29. februar kl. 10:00-16:30
21. marts kl. 10:00-16:30
11. april kl. 10:00-16:30
6. maj kl. 10:00-16:30