Skip to main content

Praktik på bryggeri giver spændende erfaringer

  • Denne uddannelse kan læses i Odense
  • Denne uddannelse foregår på dansk

Den 23-årige ingeniørstuderende Alex Juhl Burchall har valgt at tage i praktik for at få et indblik i, hvordan erhvervslivet fungerer – fra produktion til ledelsesniveau.

”Jeg arbejdede fem uger i sommerferien hos A/S Bryggeriet Vestfyen, og det blev jeg så bidt af, at jeg greb chancen for et praktikophold, da jeg fik muligheden,” siger han og fortsætter:

”Jeg synes, at det er vildt spændende og nyder at arbejde med så mange forskellige opgaver såsom fødevaresikkerhed, produktudvikling, kundekontakt og miljøgodkendelse. Jeg følger kvalitetschefen, Rikke Bekker Henriksen, som faktisk også er uddannet kemiingeniør fra SDU.”

Kvalitetssikring og fødevaresikkerhed
”Jeg kan generelt godt lide at arbejde med kvalitetssikring, da det er vigtigt for mig, at kunderne får et ordentligt produkt. I den forbindelse spiller fødevaresikkerheden en stor rolle, og her er jeg med i forskellige faser af processen og ser fx på de mikrobiologiske aspekter. Samtidig sørger jeg for, at procesudstyret er egnet til kontakt med fødevarer, hvilket blandt andet indebærer, at jeg står for kontakten til leverandørerne og for at indhente den nødvendige dokumentation.”

Kontakt til kunderne
Alex sidder også med ansvaret for reklamationer, hvor det er hans opgave at undersøge sagerne og svare kunderne.

”Jeg tager også del i produktudvikling og optimering af bryggeriets sortiment, primært sodavand. Her fokuserer vi igen hele tiden på at gøre produkterne bedre for kunderne,” siger han.

Alex sætter stor pris på den viden og erfaring, som han får gennem praktikopholdet:
”Jeg bliver inddraget i alle opgaver, og det giver et virkeligt godt indblik i hele organisationen. Det er en viden, som jeg efterfølgende kan bruge i andre sammenhænge.”

Kemiingeniør i spil
På mange forskellige områder trækker Alex på sine kompetencer som kemiingeniør:

”Fx i forhold til miljøgodkendelse, som vi lærer om i starten af studiet. Det har været rigtig spændende at afprøve teorien i praksis og se, hvordan det fungerer i en virksomhed,” siger han og fortsætter:

”På studiet arbejder vi meget i projektgrupper, og det drager jeg nytte af nu, hvor jeg samarbejder på tværs af faggrupper. Samarbejde er simpelthen essentielt, når man sidder i bindende led, hvor produktionen møder ledelsen.”

Arbejde for bæredygtig fremtid
Praktikopholdet har givet Alex endnu mere lyst til at arbejde med ledelse, men han brænder også for at udvikle teknologi til bæredygtige energiformer.
 

Fakta

Kemi- og bioteknologi er en civilingeniøruddannelse, der består af en bachelordel (3 år) og en kandidatdel (2 år).
De tre første år arbejder du bl.a. med:

  • Kemisk produktion og miljø
  • Energi og materialer
  • Bioteknologiske processer og kemiske enhedsoperationer
  • Instrumentel analytisk kemi og anvendt statistik
  • Innovation og iværksætteri i den kemiske industri


Det Tekniske Fakultet Syddansk Universitet

  • Campusvej 55
  • Odense M - DK-5230

Sidst opdateret: 19.02.2024