Skip to main content
DA / EN

Uddannelse

Biomedicinsk Laboratorium udbyder phd-kurser i dyreforsøgskundskab. Der udbydes også et kursus i dyreforsøgskundskab i kandidatsuddannelse for biomedicin (SU809) og biologi (BB586) for Det naturvidenskabelige Fakultet.

Herudover understøtter Biomedicinsk Laboratorium en række andre kandidat- og phd-kurser. Bl.a. er Biomedicinsk Laboratorium involveret i afholdelse af elitespeciale i eksperimentel kirurgi for medicinstuderende, et kursus i musekirurgi og et kursus i eksperimentel mikrokirurgi. 

Kurset dyreforsøgskundskab er en forudsætning for at udføre dyreforsøg. Kvalifikationskrav er beskrevet i Bekendtgørelse om dyreforsøg for personer ansvarlig for dyreforsøg (§56) og personer der medvirker i dyreforsøg (§57). Praktisk betyder dette, at personer, der søger forsøgstilladelse, skal have gennemført og bestået et EU funktion ABD kursus (FELASA C), mens personer, der medvirker i dyreforsøg, skal have gennemført et EU function AD kursus (FELASA B).

Dyreforsøgskundskab ABD opfylder kvalifikationskravet til personer, der er ansvarlige for dyreforsøg. Dette kursus varer 5 dage og bygger delvis på selvstudium via e-learn.

Kurser i dyreforsøgskundskab afholdes i 2022 i følgende uger:

• Week 9: PhD kursus (EU funktion ABD)
• Week 20: SU809 kursus (EU funktion AD)

• Week 40: PhD kursus (EU funktion ABD)
• Week 43: SU809 kursus (EU funktion AD)

 

Yderlige afholdes følgende kurser:

• Week 14: PhD kursus i musekirurgi (Prof. Peter Zvara)

• Week 44: PhD kursus i eksperimentel kirurgi (Prof. Jens Ahm Sørensen)

 

Et udvidelseskursus EU funktion B tilbydes som et individuelt e-learn kursus til personer med en eksisterende EU funktion AD kvalifikation.

Et oversigt over samtlige phd-kurser i dyreforsøgskundskab i Danmark findes på PhD-courses in Denmark.

For yderligere oplysninger om kurserne kontaktes kursuslederen.

 

Sidst opdateret: 22.08.2023