Skip to main content
DA / EN

Nye prodekaner på Samfundsvidenskab

Professor Sten Rynning bliver prodekan for forskning, mens institutleder Jan Guldager Jørgensen fremover vil varetage posten som prodekan for uddannelse på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet.

Når Jens Ringsmose tiltræder som dekan på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet den 1. juni 2019, byder fakultetet samtidig velkommen til to nye prodekaner.

Sten Rynning får ansvar for fakultetets forskningsaktiviteter, og Jan Guldager Jørgensen bliver prodekan for uddannelse.

Læs mere herunder om de to prodekaner, og hvad de kommer til at lægge vægt på i deres nye hverv.

Forskning der flytter grænser

Sten Rynning kommer fra en stilling som professor i international politik på SDU, og han har i mange år beskæftiget sig med NATO og krigen i Afghanistan. Sten Rynning har siden 2011 været leder for Center for War Studies ved SDU – et center han selv har etableret, og hvor han vil fortsætte med sin forskning ved siden af stillingen som prodekan.

Sten Rynning udtaler om sin nye post:

- Jeg ser virkelig meget frem til at prøve kræfter med jobbet som prodekan for forskning. Samfundets krav til os som forskere går kun i retning af, at vi skal være bedre til at skabe særlig indsigt til gavn for samfundet, og jeg glæder mig til at arbejde med fakultetets mange talentfulde miljøer omkring dette mål.

- Jeg oprettede i sin tid fakultetets Center for War Studies som et tværdisciplinært miljø på både Samfundsvidenskab og Humaniora – et center der skulle flytte grænserne for indsigt og relevans. Min erfaring er, at grænser kun lader sig flytte, hvis vi har stærke og integrerede forskningsmiljøer, som har frihed til at afsøge grænserne og vilje til at række ud over dem. Integration, frihed og ambition – det er nøgleordene, jeg tager med mig i dialogen med forskningsmiljøerne, siger Sten Rynning.

Optaget af uddannelse

Jan Guldager Jørgensen

For Jan Guldager Jørgensen er jobbet som prodekan for uddannelse velkendt, da han bestred samme funktion i perioden fra 2007 til 2014. Han har i det hele taget engageret sig meget i uddannelsesområdet både som studieleder og prodekan, og han har senest stået i spidsen for SDU’s Institut for Virksomhedsledelse og Økonomi siden efteråret 2015.

Jan Guldager Jørgensen udtaler om posten:

- Uddannelsesområdet står mit hjerte meget nært, og jeg glæder mig rigtig meget til igen at skulle arbejde med hele fakultetets uddannelsesportefølje. Vi er forpligtet til at løfte en stor samfundsmæssig opgave og give vores studerende forskningsbaserede uddannelser, der er relevante og skaber værdi for det private og offentlige arbejdsmarked. Det glæder jeg mig til at arbejde for sammen med alle institutter og administrationen.

 

- Samfundets krav og forventninger til os udvikler sig konstant. Det skal vi hele tiden kunne vurdere og tage bestik af, og jeg vil med udgangspunkt heri arbejde på at sikre de bedste rammer og vilkår for vores uddannelser. Vi har et stærkt grundlag med vores forskningsmiljøer, der sikrer det faglige og pædagogiske indhold i uddannelserne. Og her spiller samarbejdet på institutterne og mellem institutterne en vigtig rolle for, at uddannelserne kan udvikle sig. De samarbejdsrelationer vil jeg arbejde for at udvikle og styrke, siger Jan Guldager Jørgensen.

Jan Guldager Jørgensen og Sten Rynning tiltræder i hver deres stilling den 1. juni.

Redaktionen afsluttet: 29.05.2019