Skip to main content

Nyt corona-varslingssystem med input fra SDU

Flere af landets førende eksperter er blevet inddraget i forbindelse med det nye varslingssystem, som Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke præsenterede på lørdagens pressemøde. Fra SDU er professor Jes Søgaard med i referencegruppen.

Af Marlene Jørgensen, , 02-11-2020

Danmark har fået et nyt nationalt varslingssystem med fem risikoniveauer, der skal skabe klarhed og gennemsigtighed om det aktuelle risikoniveau, og hvilke tiltag der kan blive nødvendige, når smitten er på et givent niveau.

Det fortalte Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke lørdag på et pressemøde. Her kunne han også fortælle, at et stærkt line-up af eksperter er blevet taget med på råd i arbejdet med at udvikle varslingssystemet.

En af de 14 eksperter er Jes Søgaard. Han er professor i sundhedsøkonomi og direktør for Interdisciplinary Centre on Population Dynamics (CPop) ved SDU.

- Coronavirus er godt nok uforudsigelig, men med det nye varslingssystem får borgere og virksomheder mere viden om, både hvilken retning udviklingen går, og hvilke restriktioner der vil være gældende. Det betyder, at vi får bedre mulighed for at forberede os på eventuelle nye tiltag og restriktioner, når vi hver uge kan følge med i risikoniveauet, siger Jes Søgaard.

Enormt lærerigt at være med

Han fortæller, at det har været meget givende at deltage i referencegruppen, hvor eksperterne er blevet præsenteret for forskellige problemstillinger og analyser, som de har kommenteret på.

- Som forsker vil jeg gerne gøre nytte i samfundet, og det er samtidig enormt lærerigt at være med i referencegrupper som denne. Det har givet en masse nye indsigter og perspektiver at møde embedsfolk og kolleger fra andre forskningsområder, lige fra nogle af landets dygtigste virologer med viden om mutationsmønstre til makroøkonomer, der kan vurdere de økonomiske konsekvenser af forskellige tiltag, siger SDU-professoren.

Læs publikationen: "Nyt varslingssystem: Risikovurdering og tiltag til håndtering af COVID-19"


Topfoto: Unsplash (Illustrationen er udarbejdet af Centers for Disease Control and Prevention (CDC))

Mød forskeren

Jes Søgaard er direktør for Interdisciplinary Centre on Population Dynamics (CPop) ved SDU. CPop er tværdisciplinært forskningscenter, der bedriver forskning i demografi, aldring og folkesundhed.

Kontakt

Redaktionen afsluttet: 02.11.2020