Skip to main content
DA / EN

CBS henter ny rektor på SDU

Nikolaj Malchow-Møller er udnævnt til rektor på CBS. Han har været dekan for Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på SDU siden 2014.

Nikolaj Malchow-Møller

Det bliver dekan Nikolaj Malchow-Møller, der fra 1. marts skal være rektor på CBS.

Nikolaj Malchow-Møller er professor i nationaløkonomi, og han har i ni år været leder på Syddansk Universitet. I 2009 blev han ansat som institutleder ved Institut for Virksomhedsledelse og Økonomi, og han har siden 2014 været dekan for Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, der har ca. 525 medarbejdere og 11.500 studerende.

Som dekan har Nikolaj Malchow-Møller stået i spidsen for at udvikle fakultetet i en tid, hvor universitetssektoren har været underlagt store forandringer. Han udtaler:

- Det har været en spændende, men også udfordrende tid, hvor vi for alvor er begyndt at mærke de ændrede politiske rammebetingelser og besparelser. Det har tydeliggjort behovet for den strategiske udvikling af fakultetet, som vi har taget fat på, men også nødvendiggjort en række tilpasninger, som ikke alle har været lige behagelige.

- På trods af dette, så synes jeg, at jeg stort set altid er blevet mødt af konstruktive og engagerede kollegaer, som alle udviser stor passion for SDU – og som har været ivrige efter at byde ind på det strategiske udviklingsprojekt. Det er fantastisk at mærke, og jeg har derfor nydt at gå på arbejde stort set hver eneste dag.

- Jeg håber meget, at den gode udvikling, som fakultetet er inde i, vil fortsætte – og jeg vil savne at være en del af den udvikling, tilføjer han.

Vender tilbage til CBS

Når Nikolaj Malchow-Møller næste år tiltræder stillingen som rektor, vender han tilbage til CBS. Fra 2005 til 2009 var han ansat på CBS, hvor han var forskningschef for Centre for Economic and Business Research (CEBR).

- Det er en spændende udfordring og en vigtig samfundsmæssig opgave, som jeg ser frem til at give mig i kast med. CBS har med sine stærke, mangfoldige forskningsmiljøer og uddannelser enormt stor betydning for samfundet, udtaler Nikolaj Malchow-Møller.

Redaktionen afsluttet: 23.11.2018