Skip to main content
ny konference i odense

Ny konference i Odense: Velfærdsstatens fremtidsforum

Velkommen til Velfærdsstatens Fremtidsforum, en årlig konference dedikeret til at undersøge og forme fremtiden for den danske velfærdsstat.

I en tid præget af hastige teknologiske fremskridt, demografiske forskydninger og ændrede borgerforventninger, står velfærdsstaten over for en række udfordringer og muligheder. Vores forum samler forskere, ledere, udviklingskonsulenter, beslutningstagere og andre nøgleaktører for at debattere, udvikle og dele innovative løsninger og strategier, der kan styrke og forny velfærdsstaten.

Velfærdsstatens Femtidsforum er ikke blot en konference; det er et partnerskab mod en mere inklusiv, bæredygtig og effektiv velfærdsmodel. Gennem vores workshops, paneldebatter og netværkssessioner tilbyder vi en unik mulighed for at udveksle ideer, skabe nye partnerskaber og inspirere til handling. Vi tror på, at den kollektive visdom og de fælles bestræbelser fra alle deltagere kan føre til betydelige fremskridt og innovationer i velfærdsstatens udvikling.

Vi ser frem til at byde velkommen til et mangfoldigt udvalg af deltagere og til at sammen skabe en frugtbar dialog om velfærdsstatens fremtid. Sammen kan vi arbejde mod løsninger, der sikrer, at velfærdsstater fortsat kan opfylde borgernes behov og forventninger i det 21. århundrede. Velkommen til Velfærdsstatens Fremtidsforum – sammen skaber vi fremtiden for velfærd.

Hvor og hvornår?

Det finder alt sammen sted i Odense ved Syddansk Universitet Campusvej 55 d. 4. november 2024. Prisen er 300kr (ekskl. moms).

Se programmet og tilmeld dig via dette link: https://www.conferencemanager.dk/velfaerdsdag2024

I år fokuserer konferencen på fem centrale områder:

Denne workshop vil dykke ned i de krav, digital transformation stiller til offentlige ledere, fagprofessionelle og organisationer. Gennem interaktive drøftelser vil vi identificere udfordringer og udvikle nye ideer, som kan anvendes både i forskning og praksis. Deltagerne opfordres til at dele deres erfaringer og tænke kreativt om, hvordan digital ledelse kan forme fremtidens velfærdstjenester. 
Oplægsholder og facilitator: Kenneth Kristensen (Direktør - Reel Udvikling) og Peter Gerner Ejersbo (Videnskabelig assistent ved Syddansk Universitet).

I denne interaktive session vil vi drøfte etiske aspekter i leveringen af offentlige ydelser med særligt fokus på betydningen af digitalisering for etiske problemstillinger. Vi vil blandt andet diskutere, hvordan det offentlige kan handle etisk korrekt, samtidig med at det udnytter nye teknologiers potentiale. Deltagerne vil arbejde sammen om at generere ideer, der kan fremme værdi og værdighed for borgeren, og som kan anvendes i både akademisk og praktisk sammenhæng. 
Oplægsholder og facilitator: Mathilde Cecchini (Lektor ved Syddansk Universitet) og Lasse Nielsen (Lektor ved Syddansk Universitet).
Denne workshop fokuserer på inddragelse af andre stakeholders såsom brugere, pårørende, frivillige og frivillige foreninger i design og levering af offentlige services. Vi vil bl.a. diskutere hvilke barrierer og udfordringer, der er ved samskabelse med eksterne aktører. Deltagerne vil i fællesskab identificere og udvikle mulige strategier og tænke innovativt om, hvordan man i større omfang kan inddrage eksterne aktører i design og levering af offentlige services. Målet er at udvikle konkrete, anvendelige ideer, der kan forbedre samarbejdet mellem det offentlige og andre stakeholders.  
Oplægsholder og facilitator: Mette Kjærgaard Thomsen (Lektor ved Syddansk Universitet).
I denne session vil vi udforske innovative samarbejdsformer og organisationsstrukturer, særligt inden for ældre- og sundhedssektoren. Deltagerne vil blive opfordret til at drøfte eksisterende tilgange og udvikle nye, banebrydende ideer, som kan forbedre serviceleveringen. Workshoppen sigter mod at producere praktisk anvendelige løsninger, der kan føre til reel forandring i organisation og praksis med et særligt fokus på sundheds- og ældreområdet. 
Oplægsholder og facilitator: Heidi Hesselberg Lauritzen (Specialkonsulent ved Kommunernes Landsforening).
Denne workshop fokuserer på at mindske de administrative byrder for borgere. Vi vil diskutere betydning af adgang, administrative byrder, og hvordan disse kan reduceres. Deltagerne vil samarbejde om at udvikle innovative løsninger, der gør interaktionen med det offentlige lettere og mere tilgængelig. Formålet er at generere ideer, der kan omsættes til politiske forslag eller initiativer, som kan forbedre borgerens daglige møde med det offentlige. 
Oplægsholder og facilitator: Martin Bækgaard (Professor ved Aarhus Universitet) og Mikkel Damgaards (Direktør plejehjem & hospice – OK Fonden).
 
 
Redaktionen afsluttet: 04.11.2024