Skip to main content

Mediacamp

Projektet afvikles fra efterårsferien og frem til jul. Den fysiske finale afvikles i januar. Siden 2015 har over 200 klaser og over 5.000 elever deltaget.
I Mediacamp skriver eleverne journalistik, der bedømmes af journalistiske undervisere samt redaktører fra medier og aviser. Projektet består af en digitial og fysisk camp.

I den digitale camp producerer elever journalistik og dyster om et 3-dages praktikophold, hvor vi afvikler den fysisk camp. Se undervisningsmaterialet med tutorials, elevopgaver og eksempler på journalistiske genrer på libguides.sdu.dk/mediacamp.

Dansklærer Regina Olsen fra Nordfyns Gymnasium har 3 gode grunde til at deltage i Mediacamp:
1. Journalistik er en del af danskfaget og i Mediacamp lærer eleverne det i praksis. Det giver anvendelige værktøjer til øvrigt skriftligt arbejde.
2. Kontakten med mennesker udenfor gymnasiet - både kilder til medieprodukterne og dommerne fra SDU - giver eleverne selvstændighed og klæder dem godt på bl.a. ift. SRP-projektet.
3. Eleverne arbejder tekstnært og får finpudset den sproglige præcision.
Regina Olsen, dansk- og historielærer på Nordfyns Gymnasium, har deltaget i Mediacamp flere gange og haft en klasse med i finalen - Se filmen på YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=TnkVojRnwC8&t=28s

For yderligere information:
• Lotte Thing Rasmussen ltr@bib.sdu.dk


Tilmeld din klasse til Mediacamp 2023 her

Der er åbent for tilmelding til efterårets Mediacamp nu

Gå til tilmelding

Sidst opdateret: 08.05.2023