Skip to main content
DA / EN

Sandra Hele Askildsen

Hvorfor du valgte at læse Jura?

Jeg er ikke én af dem, som altid har vidst, at jeg ville læse jura. Gennem min skolegang i folkeskolen havde jeg faktisk en helt anden drøm. Jeg ville være mediedesigner. På gymnasiet var jeg både i brobygning og i et praktikforløb hos en mediedesigner, men jeg konkluderede ret hurtigt, at det nok mere var en hobby for mig, fremfor for et egentligt ønske om en uddannelse. Jeg begyndte derfor at interessere mig for andre fagområder.

Min mor arbejdede dengang og arbejder fortsat som juridisk rådgiver i en stor international virksomhed, og jeg begyndte at interessere mig for, hvad jobbet som juridisk rådgiver indebar. Gennem mit sidste år på gymnasiet, fik min mor givet mig et mere indgående kendskab til dele af det juridiske felt, og det var netop denne indsigt som gjorde, at jeg besluttede mig for, at jeg ville søge ind på jurastudiet.

 

Hvad tænker du om studiemiljøet på SDU?

Jeg er enormt glad for, at studere på SDU. På SDU er der plads til alle og der er altid hjælp at hente, hvad end det relaterer sig til tekniske problemer med sin computer eller spørgsmål om, hvordan man kan komme i praktik under sin uddannelse. Derudover er SDU gode til at værne om det gode studiemiljø, ved bl.a. at afholde årlige universitetsfester, institutdyster og meget mere.

På mange af universitetets institutter er der studenterforeninger, som styres af de studerende selv, og når der af og tid skal afholdes studenterforeningsfester eller faglige arrangementer, så er der altid mulighed for at låne lokaler på universitetets areal. SDU er ikke blot et universitet du går på. Det er DIT universitet.

 

Hvad ville du sige til en person, som kunne være interesseret i at læse den samme uddannelse som dig?

Spring ud i det. Uanset om du hele dit liv har vidst, at du gerne vil være advokat eller måske dommer, eller om du først lige har fået øjnene op for uddannelsen nu, så send en ansøgning. I rigtig mange tilfælde bliver man ikke klar over, hvad der er det rigtige studie for dig, før du har prøvet det.

Sidst opdateret: 15.09.2022