Skip to main content
DA / EN

Rasmus Richard Duggen

Rasmus Richard Duggen, 25 år
Nuværende beskæftigelse: Advokatfuldmægtig hos Advokatfirmaet Fink i Aabenraa.

 

Hvorfor valgte du at læse netop den kandidatuddannelse?

Jurastudiet er - modsat mange andre studier - lidt specielt, idet det er forholdsvis oplagt hvilken kandidatuddannelse man skal vælge efter bachelordelen. Trods at have stiftet bekendtskab med adskillige jurastuderende, har jeg derfor heller ikke mødt mange, der efter endt bacheloruddannelse har valgte en anden kandidatoverbygning end jura.
Selv om dette kan lyde som en begrænsning, er det vigtigt for mig at understrege, at det er alt andet end det! Juraen er ekstrem alsidig, og kandidatdelen kan i meget stor grad tilpasses den enkeltes interesseområder. Således kan to juridiske kandidater have vidt forskellige kompetencer, til trods for at have afsluttet den samme uddannelse.

Min personlige baggrund for at læse en kandidatgrad i jura, mundede i et ønske om at blive advokat. Idet advokatbeskikkelsen kræver både en juridisk bachelor- og kandidatuddannelse, var der ikke så meget at rafle om. Det skal dog tilføjes, at jeg, uagtet dette ønske, alligevel havde læst en kandidatuddannelse, eftersom mulighederne med en virker ubegrænset.

 

Hvordan var din tid som studerende på SDU?

Jeg har oplevet en del, lært en masse og udviklet mig meget. Tiden har været præget af tilbud, hvoraf jeg valgte at takke ja til de fleste. Min åbenhed sammenholdt med SDU’s fokus på den enkeltes udvikling har medført, at tiden på rustborgen (SDU, Campus i Odense) har været sjov, lærerig og ikke mindst præget af personlighed.

I mine 5 år på Gydehutten har jeg aldrig følt, at jeg var et nummer på en eller anden liste. Tværtimod har jeg følt mig hjemme og del af et fantastisk netværk. Juridisk Institut gjorde sit ypperste for at skabe de bedst mulige rammer for de studerende. Dette lyder måske som noget basalt og nærmest som en selvfølge, men efter at have talt med jurastuderende fra resten af landet, kan jeg oplyse, at personlighed ikke et naturligt karaktertræk. Det skal ikke mindst SDU’s personale have en stor tak for.

 

Fortæl om dit nuværende job herunder stillingsbetegnelse, jobbeskrivelse og uddannelsens relevans ift. jobbet

Efter endt uddannelse fik jeg tilbudt drømmestillingen hos Advokatfirmaet Fink i hjemegnen, Aabenraa. Her har jeg som advokatfuldmægtig i Aabenraa en meget alsidig dag, hvor jeg hjælper både private personer og virksomheder med deres juridiske problemer. Stillingen indebærer masser af ansvar, samt udfordringer og oplevelser.

Jurauddannelsen på SDU har gjort mig klar til denne del af livet, og de redskaber jeg har fået med i bagagen er uundværlige i forhold til hverdagens opgaver. Derudover medfører redskabernes mangfoldighed, at uddannelsen tillige udgør et kvalitetsstempel, som åbner utallige porte.

Sidst opdateret: 15.09.2022