Skip to main content
DA / EN

Cecilia Nygaard Jensen

Hvorfor du valgte at læse Jura?

Da jeg gik på handelsskolen havde jeg faget erhvervsret som gav mig blod på tanden ift. jura. Jeg fik her en interesse for at kende mine rettigheder som privatperson.

Dernæst havde jeg mulighed for at komme i studiepraktik i jurauddannelsen på SDU under mit 3. år på handelsskolen. Dette varede 3 dage og gav et virkelig godt indtryk på mig. Jeg var meget imponeret over den måde som SDU fungerer på som universitet herunder særligt, at alle studier i byen var samlet ét sted og at der er et så tæt forhold studerende og professorer/forelæsere imellem.

Dernæst blev der lagt stor vægt på det sociale på studiet. Det har jeg gjort meget brug af i min studietid og det har haft en rigtig stor indflydelse på opbyggelsen af mit faglige netværk.

Ud over interessen for jura har jeg også altid elsket at argumentere, og hvis der er noget man virkelig får lov til på dette studie, så er det netop dét!

 

Hvad tænker du om studiemiljøet på SDU?

Studiemiljøet på SDU er noget jeg mener, de skal være særligt stolte af. Der er plads til alle på SDU og hvis man er ensom derude er det ikke fordi der ikke er et sted man passer ind. SDU er især gode til at bringe alle os studerende på tværs af studierne sammen. Der afholdes en række sociale arrangementer i løbet af året hvilket giver én mulighed for at komme lidt væk fra bøgerne.

Dernæst har SDU også formået at opbygge et sted med mulighed for læring. Det er intet problem at finde et sted hvor der er ro til at læse og de studerende i mellem respekterer hinanden.

 

Hvad ville du sige til en person, som kunne være interesseret i at læse den samme uddannelse som dig?

Jura er et utrolig spændende fagområde, det åbner utallige døre og du har derfor mulighed for at åbne netop den dør som du finder særlig interessant. Jeg er selv blevet overrasket over hvor mange muligheder der rent faktisk er, og du kan tilrettelægge det lige efter dine egne ønsker ift. kommende arbejdspladser; om det skal være privat/offentligt, i stort/lille firma eller i Danmark/udlandet.

Sidst opdateret: 15.09.2022