Skip to main content

Journalistuddannelserne på SDU udbyder deltidsuddannelse for journalister, som gerne vil arbejde og udvikle sig på højeste niveau. Du har også mulighed for at læse dem som enkeltfag. 

Bliv en bedre fortæller, undersøgende journalist, datajournalist, podcaster og meget andet ved at tage et enkelt eller måske flere fag, så de skaber et samlet forløb.

Nedenfor kan du læse om de fag, som vi udbyder netop nu. De varierer ikke alene i fokus, men også i form. Nogle kan tages på få dage og uger, andre forløber hen over et semester. Nogle kan tages når-som-helst- og hvor-som-helst, fordi undervisningen er digitaliseret. Andre fag er baseret på fysisk fremmøde.

Videoproduktion – korte formater

Tre gode grunde til at tage en deltidsuddannelse eller et enkeltfag

  • Mange specialiseringsmuligheder
  • Fleksible undervisningsmuligheder
  • Nogle af Mediedanmarks skarpeste undervisere og praktikere

 

Adgangskrav

Da fagene udbydes på vores deltidsuddannelse, og er ECTS-belagte, så skal du have en bachelorgrad i Journalistik fra SDU eller DMJX, eller fra TV-og tilrettelæggeruddannelsen på DJMX. Du skal derfor vedhæfte dit eksamensbevis, når du tilmelder dig.

Hvis du også har interesse i den helt store opkvalificering, kan du læse mere om vores samlede kandidatuddannelse i journalistik (cand. public.´en). 

Ansøgningsfrist

Den 1. juni (kursusstart 1. september)

Den 1. december (kursusstart 1. februar)

Pris

560 kr. pr. ECTS

De fleste af vores kurser består af 5 eller 10 ECTS point: 

5 ECTS = 2.800 kr.
10 ECTS = 5.600 kr. 

 

Læs om vores spændende fag på deltidsuddannelsen her:

Jagten på fortælleren

JagtenHvordan skaber man en markant fortællerrolle, som både bærer indholdet bedst frem og etablererer en stærk relation til modtageren?

Hvordan kan man bruge sit eget jeg i fortællingen uden at være et selvpromoverende braldrehovede og hvordan kan man give 3. personsfortælleren fylde og farve?

 

 

Den digitale journalist

Sådan bliver du redaktionens mest nysgerrige digitale journalist.

På dette fag dykker vi ned i tidens vigtigste digitale udvikling og klæder dig på til at dække området både kritisk og velfunderet med et historisk, teoretisk og praktisk overblik.

 

 

 

Videoproduktion – korte formater

Et online teknikkursus i videoproduktion for dig, der gerne vil i gang med videoproduktion, eller dig, der allerede arbejder med video, men gerne vil kende mere til teknikken.

 

 

Fortællende journalistik

Fortællende

Har du lyst til at skifte spor i dit arbejdsliv? Vil du gerne specialisere dig i fortællende journalistik?  Eller er du en moden gnaver der trænger til ny inspiration?

Selv om du ikke har planer om at blive featureskribent kan den fortællende journalistiks tankegange, arbejdsmetoder og formgreb alligevel gøre dig til en væsentlig skarpere og mere appellerende journalist.

 

Undersøgende journalistik basis

Vil du have teknikker til stædigt og tålmodigt at forfølge spørgsmål hele vejen gennem databaser, paragraffer og forurettede menneskesind? Vil du lære at holde fast i historien, indtil de ansvarlige har taget deres ansvar på sig og svaret tilfredsstillende på dine spørgsmål? 

Hvis du har lyst til at specialisere dig i undersøgende journalistik, eller bare til at få fat i de basale greb fra den klassiske og den digitale undersøgers værktøjskasse, så er Undersøgende Journalistik basis et fag for dig.

 

Serielle fortællinger

Vil du løse konkrete, journalistiske udfordringer fra medietech-verdenen? Vil du arbejde tæt sammen med toneangivende spillere fra mediebranchen? Så er faget ”Serielle fortællinger – et maker-lab” lige noget for dig! 

 

 

 

De to korte onlinekurser

Er du interesseret i datajournalistik, kilderesearch på sociale medier eller vil du kunne lave din egen korte videoproduktion på mobilen? Så skal tage vores korte onlinefag på 2,5 ECTS. 

Digital Research:
Grundlæggende datajournalistik

Digital Research:
Research med sociale medier

  

 

Interesseret i flere enkeltfag?

Læs mere om dem her...