Skip to main content
SDU æresalumne

Iværksætter og mediespecialist kåret som æresalumne

Jimmy Maymann er iværksætter og bestyrelsesformand for TV 2. Han har gennem sin karriere stået i spidsen for flere succesfulde medie- og techvirksomheder og har bestredet en absolut toppost som CEO for internetmediet Huffington Post.

Af Marlene Jørgensen, , 01-11-2021

Jimmy Maymann er netop blevet kåret som æresalumne på SDU.

Han er iværksætter, Business Angel og bestyrelsesformand for blandt andet TV 2, og han har tidligere været administrerende direktør for et af verdens største internetmedier Huffington Post.

Derudover har han i hele sin karriere præget dansk iværksætteri. Først i form af egne iværksættersucceser og siden som investor i andre virksomheder med fokus på medier og teknologi, hvor han er god til at spotte og udvikle nye talenter.

Medspiller i udviklingen af demokratiske medier

Som begrundelse for prisen lyder det blandt andet, at Jimmy Maymann er en vigtig medspiller i udviklingen af demokratiske onlinemedier. Hans skarpe blik for brugerbehov og udviklingsmuligheder ses også ved, at han fik tildelt posten som formand for UN Live - Museum for the United Nations – en global platform, der fremmer engagement og samarbejde om globale udfordringer.

- Det er altid en stor ære at få priser og blive anerkendt for noget, man har gjort. I det her tilfælde er det en specielt stor ting, fordi SDU og den uddannelse, jeg har fået, har været med til at gøre, at jeg har kunnet opnå de mål, jeg har haft.

- Det er egentlig det budskab, jeg ønsker at give videre. At man skal huske at drømme stort, når man starter på sin uddannelse. Hvis man får gjort det ordentligt, så har man en stor værktøjskasse og kan opnå rigtig meget i livet, og det har jeg haft stor glæde af, siger Jimmy Maymann i videoen om prisen.

 

Fra GoViral til toppost ved Huffington Post

Jimmy Maymann er uddannet cand.merc. i international afsætning i 1994 fra det daværende Odense Universitet. Og det var også allerede umiddelbart efter studiet, at hans talent som iværksætter og mediespecialist var uomtvisteligt.

Sammen med studiekammeraten og den fremtidige Skype-stifter, Morten Lund, stiftede han sin første virksomhed Neo Ideo i 1995. Og godt ti år senere var Jimmy Maymann og forretningspartneren Claus Moseholm klar med startuppen og videoplatformen GoViral, der blev en forløber til YouTube, og som i 2010 blev solgt for 96,7 millioner dollars til internetudbyderen AOL.

Det blev startskuddet til en international karriere for æresalumnen, blandt andet som Executive Vice President og President for AOL, hvor han i tre år stod i spidsen for Huffington Post og spillede en afgørende rolle for den eksplosive vækst, som mediet oplevede i årene efter.

Engageret i lokale initiativer

I 2017 flyttede Jimmy Maymann tilbage til Danmark, hvor han bor med sin familie. Ud over hans formandsposter for TV 2 og Museum for the United Nations sidder han i en række andre bestyrelser og har investeret i 12 selskaber.

Endelig gør hans støtte til lokale initiativer ham til en vigtig spiller for regionen og SDU i forhold til at skabe nytænkende og værdiskabende udvikling. Det gælder blandt andet i regi af Media City Odense, hvor de største medievirksomheder på Fyn, SDU og Odense Kommune sammen vil skabe Danmarks mest nytænkende medietechklynge.

Årets æresalumne Jimmy Maymanns karriere begyndte på SDU, og at han er en ekstraordinær mediespecialist, stod tidligt klart. Den dag i dag arbejder han fortsat med at udvikle og nytænke medieindustrien.


SDU's æresalumne

SDU kårer hvert år en æresalumne. En æresalumne udfolder nye talenter og fremmer det unikke. Æresalumnen bryder grænser, former fremtiden og medvirker til SDU’s udvikling. Hæderstitlen blev oprettet i 2018.

Se alle æresalumner her

Redaktionen afsluttet: 01.11.2021