Skip to main content

Innovationsprojekt 2016 på NAT

Afslutningen på Innovationsforløbet for Naturvidenskabs studerende på 2. år blev afsluttet med et brag af en finale, hvor de bedste idéer blev ”pitchet” i et fyldt auditorium, før vinderne kunne kåres for en idé om bedre lys på cykler.

Af Henrik Gautier, henga@sdu.dk 

Stemningen var som de tidligere år på grænsen af det euforiske, og der blev klappet, stampet i gulvet og trommet på bordene, da Innovationsprojektet for tredje gang blev afviklet på Det Naturvidenskabelige Fakultet. De bedste og mest innovative koncepter/idéer og forretningsplaner blev præsenteret, og da dommerpanel og studerende var færdige med sidste stemmeafgivning, blev holdet bag et nyt cykellygtesystem hyldet som vindere.

”Diolight” er et nyt koncept for lys på cyklen, der skal gøre cyklisterne langt mere synlige i trafikken, når det er mørkt. En ny type lygter, der monteres på cyklen, sikrer, at cyklister også kan ses fra siden af andre trafikanter. Vinderholdet, der havde arbejde under temaet transport, bestod af Tine Nielsen, Robin Lars Nicholson, Anne Frigaard, Karoline Lindgård Mikkelsen, Nasrin Maanaki og Frederikke Schufri Klinkby.

De andre spændende koncepter/idéer i finalen var blandt andet rottebekæmpelse i byerne, miljørigtig erstatning for plastic i sixpacks, sugerør der kan afsløre stoffer i drinks, og selvlysende cykler for bare at nævne nogle af de fantastiske planer, de studerende har udviklet i løbet af innovationsprojektet.

Innovationsprojektet på 2. år af de naturvidenskabelige bacheloruddannelser har som mål, at de studerende bruger deres faglige viden i et kreativt samarbejde med andre studerende. Der arbejdes med begreber som innovation, ideudvikling, projektarbejde, præsentation og konceptudvikling i projektforløbet, der fra 2016 også er ECTS-givende for alle studerende.

Fotos: Henrik Gautier/SDU

Redaktionen afsluttet: 30.06.2016