Skip to main content

Ugens tal: Coronakrisen får danskernes mentale sundhed til at dykke

03.03.2021

Ny undersøgelse viser, at de fleste danskeres mentale sundhed er blevet værre under coronakrisen. Samtidig har en mindre gruppe fået det bedre.

Resultaterne viser, at 21 procent har fået det mentalt dårligere under coronakrisen sammenlignet med tal fra 2019. Det gælder både mænd og kvinder i alle aldersgrupper. Dog viser resultaterne, at nedgangen i mental sundhed er mindre hos personer med kortere uddannelser end hos personer med længere uddannelser.

Samtidig har en mindre gruppe på 11 procent fået det bedre under krisen. Professor og leder af undersøgelsen Lau Caspar Thygesen peger på, at nogle måske har haft glæde af en anderledes hverdag uden den samme omgangsform og med færre forpligtelser.

Formålet har været at undersøge konsekvenserne af krisen og dens mange restriktioner, samt hvordan ændringer i levevilkår påvirker mentalt helbred. Undersøgelsen er støttet af Velliv Foreningen.

Er man interesseret i at høre mere, kan man deltage i en række webinarer, som Statens Institut for Folkesundhed afholder i marts og april.

Vil du vide mere?

Ugens tal