Skip to main content
DA / EN

Ph.d.

Med forskningsgrupper inden for "Management and Economics of Resources and Environment", "Rural and Cultural Sociology", samt "Markets, Organization and Behavior" udgør Institut for Sociologi, Miljø- og Erhvervsøkonomi en god ramme for ph.d.-studier.

Både danske og udenlandske ph.d.-studerende gennemgår en forskeruddannelse på instituttet og bidrager i den treårige periode til universitetets undervisning og projektarbejde. Instituttet har sit eget forskerskoleprogram i forskningsnetværket FAME, læs mere her. Alle er naturligvis indskrevet på ph.d.-skolen på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet.

Som ph.d.-studerende på instituttet bliver du del af et velfungerende, integreret og flerdisciplinært forskningsmiljø, og det betyder, at du – udover din hovedvejleder – har mulighed for at samarbejde med alle instituttets forskere. Samtidig deltager instituttet i mange eksterne projekter, som du kan være med i og derigennem opbygge et stærkt internationalt netværk.

Der er tre mulige indgange til at blive ph.d.:

  • Du kan søge en opslået stilling i SDUs jobbank, hvor instituttet løbende opslår ph.d.-stillinger. Klik her og se om vi har nogen ledige stillinger for tiden. Du kan finde generel information om den samfundsvidenskabelige ph.d.-skole ved Syddansk Universitet og de mange fordele, der er.
  • Du kan kombinere forskeruddannelsen og praktisk erfaring i et erhvervsPhD-forløb, hvor du både er tilknyttet et forskningsmiljø på universitetet og er ansat i en privat eller offentlig virksomhed. Læs mere om erhvervsPhD-ordningen på SDUs hjemmeside
  • Du kan vælge selv at finansiere din ph.d. Du finder mere information om indskrivning og ansættelse på ordningen på ph.d.-skolen på Samfundsvidenskab.
SEBE's ph.d.-politik

(på engelsk)

Læs den her

Kontakt

Har du spørgsmål, så kontakt ph.d.-koordinator Oliver Schnittka

Sidst opdateret: 20.12.2023