Støttet af NordForsk er det blevet undersøgt hvordan vi samfundsmæssigt bedst håndterer større samfundsmæssige katastrofer.
NORDRESS tilstræber at øge individuel „robusthed“ (resilience) gennem øget forståelse for de fysiske og mentale følger, der kan opstå i kølvandet på naturkatastrofer som massive oversvømmelser, laviner og vulkanudbrud. Denne resiliens undersøges hos individer, samfund, infrastruktur og institutioner.
Projektet ledes af Dr. Guðrún Pétursdótti som er direktør for Insitute for Sustainbility Studie og Dr. Guðrún Gísladóttir der er professor i geografi på Islands Universitet, i et samarbejde med bl.a. professor Ask Elklit fra Videnscenteret for Psykotraumatologi.
Forskningsprojektet har blandt andet undersøgt den langsigtede psykologiske indflydelse, som oplevelsen af en katastrofe kan have på børns helbred på baggrund af PTSD-symptomer efter katastrofen.
Projektet er i sin afsluttende fase, hvor et islandsk hold er i gang med at lave fire tv produktioner om projektet, som skal vises i fjernsynet i alle de nordiske lande.