Skip to main content

Forskningsområder

Vi beskæftiger os primært med otte forskningsområder. Her har du mulighed for at få et overblik over hvert enkelt forskningsområde

 

 

Viden om traumerelaterede lidelser er vigtig for at hjælpe mennesker akut og reducere kroniske lidelser. Vi har landets største ekspertise og er et internationalt center, som er i front hvad angår akut stressforstyrrelse, post-traumatisk stresslidelse og kompleks PTSD.

Vi har udgivet en lang række af rapporter og videnskabelige artikler og har derudover udarbejdet måleredskaber til udredning af børn.
Vi er derudover et center som varetager en række forskellige opgaver. Disse inkluderer bl.a. forskning, hvor vi har et bredt og internationalt samarbejde.

Derudover, validerer vi en række forskellige test, som f.eks. Thomas-testen og OCTS, vi uddanner Ph.D.-studerende, og vi formidler både den nyeste forskning, samt forskellige nationale og internationale initiativer.

 

 


Vores forskning kan inddeles i otte primære forskningsområder, som du kan se nedenfor. Klik dig direkte videre og læs meget mere om hvilke aktuelle og afsluttedes projekter og publikationer, der hører til det enkelte forskningsområde.

Nederst på siden har du mulighed for at tilgå vores oversigtsside om øvrige psykologiske variable, som kan mediere traumetilstande. Her har du ligeledes mulighed for at læse om forskellige metoder.

Videnscenterets otte primære forskningsområder

Metoder og psykologiske variable

Videnscenter for Psykotraumatologi Institut for Psykologi Syddansk Universitet
  • Campusvej 55
  • Odense M - Dk-5230

Sidst opdateret: 21.04.2021