Skip to main content

Forskningsområder

Viden om traumerelaterede lidelser er vigtig for at hjælpe mennesker akut og reducere kroniske lidelser. Vi har landets største ekspertise og er et internationalt center, som er i front hvad angår akut stressforstyrrelse, post-traumatisk stresslidelse og kompleks PTSD. 

Vi har udgivet en lang række af rapporter og videnskabelige artikler og har derudover udarbejdet måleredskaber til udredning af børn.
Vi er derudover et center som varetager en række forskellige opgaver. Disse inkluderer bl.a. forskning, hvor vi har et bredt og internationalt samarbejde.

Derudover, validerer vi en række forskellige test, som f.eks. Thomas-testen og OCTS, vi uddanner Ph.D.-studerende, og vi formidler både den nyeste forskning, samt forskellige nationale og internationale initiativer. Vores forskning kan inddeles i otte primære forskningsområder, som du kan se nedenfor. Du kan klikke dig direkte ind i forskningsområderne, og læse mere om hvilke aktuelle og afsluttede forskningsprojekter og publikationer, der hører til det enkelte forskningsområde. 

Vi har ligeledes samlet en række psykologiske variabler for traumerelaterede lidelser. Få et overblik her

Psykologiske variabler og metoder