Skip to main content
DA / EN
Menu
Tilmelding er åben

Lynseminar: Træning af eksplosiv muskelstyrke

Institut for Idræt og Biomekanik ved SDU inviterer til 90 intense minutter om optimal træning af eksplosiv muskelstyrke. Seminaret henvender sig primært til trænere, ledere og udøvere i elitesport.

Tid:

Tirsdag d. 19. juni 17.30 – 19.00.

Sted:

Lokale O100, SDU, Campusvej 55, 5230 Odense M

Tilmelding: 

Seminaret er gratis, men vi vil gerne have en tilmelding fra dig her.

”Træning af eksplosiv muskelstyrke (rate of force development: RFD)”

Få indblik i den nyeste viden om træning af eksplosiv muskelstyrke (RFD) og betydningen heraf for idrætsudøverens præstation under konkurrence og træning. Oplæggene vil fokusere på, hvordan eksplosiv muskelstyrke kan måles og trænes, og vil diskutere hvilke neurale og muskulære mekanismer, der kan forbedres ved træning. Endvidere vil der blive præsenteret eksempler på træningsplanlægning/periodisering til at optimere formtopning i relation til RFD.

Under seminaret vil der være konkrete eksempler på strategier og erfaringer fra landstræner med indgående erfaring med træning af verdensklasse-atleter indenfor discipliner med høje krav til RFD.

Oplægsholdere

Per Aagaard, professor i biomekanik ved Institut for Idræt og Biomekanik, SDU
Forsker blandt andet i effekten af styrketræning på nervesystem og muskulatur, ikke kun for eliteatleter men også hos ældre og i forskellige patientgrupper. Per Aagaard har tidligere været ansat 10+ år i Team Danmark, hvor han har arbejdet med testning og supervision af eliteaktive og trænere indenfor emnet styrketræning og præstation.
Per Aagaard har publiceret 250 internationale forskningsartikler, og hans forskning har haft stor indflydelse på vores forståelse af styrketrænings betydning for præstationsevnen indenfor styrkeprægede idrætsdiscipliner (fx atletik, vægtløftning, ishockey, fodbold) såvel som hos eliteaktive udholdenhedsatleter (fx cykling, triathlon).

Lars Nielsen, landstræner i Dansk Atletik Forbund
Som landstræner i DAF gennem 20 år har Lars Nielsen en enorm erfaring med træningsplanlægning, formoptimering og -timing for et større antal eliteaktive atleter med deltagelse i EM, VM og OL.

-

Flere lynseminarer er under planlægning for efteråret.

Editing was completed: 29.05.2018