Skip to main content
Videnscenter for Psykotraumatologi

Konference om den psykologiske indsats efter katastrofer og terror

Hvordan kan vi optimere den psykologiske indsats efter katastrofer eller terror? Fredag d. 8. januar afholder Videnscenter for Psykotraumatologi en konference på SDU i Odense.

Danmark er udpeget som et sandsynligt terrormål og der er usikkerhed om, hvor godt de foreliggende planer for den psykosociale indsats vil fungere efter en katastrofe eller terrorhandling. Selvom disse hændelser er sjældne, er det vigtigt det danske samfund forbereder sig, bruger danske og udenlandske erfaringer og etablerer et psykosocialt beredskab, som kan løse større opgaver. Jævnligt gennemføres øvelser i akut katastrofeindsats, hvor ’first responders’ indsættes og lærer, hvordan de kan forbedre deres indsats og samarbejde. Den efterfølgende psykosociale indsats får derimod næsten ingen opmærksomhed. De danske erfaringer med den psykosociale indsats er for nylig blevet evalueret, og flere mulige forbedringspunkter er fremkommet, herunder at hjælpen organiseres således at den bliver proaktiv.

Kan vi lære noget af udenlandske erfaringer? Bomberne i Londons undergrundsbane? Utøya? Bombardementer og terror i Israel? Hvis vi lytter til og forstår de udenlandske erfaringer, kan vi sandsynligvis forbedre det psykosociale beredskab så vi sparer kostbar tid og målrettet kan gennemføre de nødvendige indsatser.

Konferencen finder sted d. 8. januar kl. 10-16 på Syddansk universitet, auditorium 100, Campusvej 55, 5230 Odense M. Prisen for konferencen er 300 kr. inkl. frokost, forfriskninger og drikkevarer.

Redaktionen afsluttet: 04.11.2015