Skip to main content

MatKult

Laboratorium for STEM Uddannelse og Læring (LSUL) er med i Interregprojektet MatKult – Matematik Kultur med grænseværdi – der arbejder med at skabe opmærksomhed omkring matematik som en del af kulturen langs den dansk-tyske grænse.

MatKult består af et samarbejde mellem Universität zu Lübeck (Institut für Mathematik, Lübecker Initiative Mathematik), Europa-Universität Flensburg (Abteilung für Mathematik und ihre Didaktik), House of Science (Sønderborg kommune), Professionshøjskole Absalon (Center for Skole og Læring) og LSUL.

Projektet MatKult skal fremme interessen for matematik som et fælles sprog blandt borgere i programregionen, der består af Region Syddanmark, Region Sjælland og Schleswig-Holstein.  MatKult skal gøre matematik mere tilgængelig og synliggøre matematiks betydning for vores historie, kultur og ikke mindst moderne liv ved at formidle realistisk billede af matematikken som et af menneskehedens kulturgoder med en udviklingshistorie på over 5000 år og med stor aktuel samfundsmæssig betydning.

Her er nogle eksempler på outputs fra MatKult:

MatOnline – en matematik avis

Avisen udkommer to gange årligt og vil udover information om MatKult projektet tage temaer op om matematik, der både viser matematiks anvendelighed, kulturelle og samfundsmæssige betydning, underholdningsværdi og intellektuelle elegance. Emnemæssigt vil avisen dække bredt fra håndarbejde over biologi til hyperbolsk geometri med fokus på anvendelsens bredde i hverdagen, i samfundet og i virksomheder.

Matematikfilmfestival

Matematikfilmfestivalen er en årlig matematikkonkurrence for alle i Region Syddanmark, Region Sjælland og Schleswig-Holstein.

Filmen skal overholde matematikfestivalens tema: Matematik i din hverdag.

 

Forskningscenter for Naturvidenskabelig Uddannelse og Formidling, Institut for Matematik og Datalogi, Syddansk Universitet

  • Campusvej 55
  • Odense M - DK-5230
  • Telefon: 6550 2466

Sidst opdateret: 27.08.2021