Skip to main content
Videnscenter for Psykotraumatologi

Krisehjælp og bearbejdelsen af traumatiske hændelser efter angrebet i Field’s

Den rette krisehjælp er essentiel til at behandle psykiske mén hos personer, som har oplevet traumatiske hændelser. For angrebet i Field’s er det vigtigt med en indsats, hvor bearbejdelsen af traumerne og forebyggelsen af senfølger er i fokus.

15.07.2022

I deres artikler udforsker Vid & Sans sammen med Ask Elklit, professor i klinisk psykologi og leder af Videnscenter for Psykotraumatologi, hvordan mennesker reagerer på og bearbejder en voldsom hændelse som skyderiet i Field’s.

Her fortæller Ask Elklit blandt andet om de individuelle og kollektive reaktioner, som vi kan opleve efter angrebet, samt hvordan vi kan tage hånd om de berørte. Derudover fremhæver han, hvordan en tilbagetrækning af det akutte psykiatriberedskab, kort tid efter angrebet, kan øge risikoen for udviklingen af psykiske lidelser som angst, depression og PTSD for påvirkede personer på længere sigt.

Artiklen om hvordan vi bearbejder traumatiske hændelser kan læses på Vid & Sans hjemmeside her, og artiklen om manglen på opfølgende krisehjælp kan læses her.

For at læse mere om hvordan vi kollektivt kommer videre efter skyderiet i Field’s, kan du også læse Ny Videns Q&A med Ask Elklit her, som berører hvordan traumerne efter angrebet kan mindskes på længere sigt, og hvad vi som samfund kan gøre bedre.

Redaktionen afsluttet: 15.07.2022