Skip to main content
Videnscenter for Psykotraumatologi

80 millioner til udsatte børn i Grønland

Mange grønlandske børn lever i en hverdag som er præget af omsorgssvigt, seksuelle overgreb og forældrenes alkoholmisbrug. Det skal være slut, og derfor afsætter regeringen 80 millioner kroner til en forbedret indsats på børneområdet i Grønland.

Danmarks social- og indenrigsminister, Astrid Krag, har for nyligt udtalt, at regeringen vil afsætte 80 millioner kroner til udsatte børn i Grønland. Pengene skal gå til en forbedret indsats, og der skal i første omgang nedsættes en fælles arbejdsgruppe, der skal komme med anbefalinger til, hvordan børnene bedst hjælpes.
Udover de 80 millioner kroner, blev der for nyligt afsat 5,3 millioner kroner, som skulle gå til erhvervelse af danske socialrådgivere og psykologer til den østgrønlandske by Tasiilaq.
Professor Ask Elklit og postdoc Sille Schandorph Løkkegaard har for nyligt besøgt Grønland i forbindelse med, at der er nu findes grønlandske screeningredskaber, som kan bruges til at identificere traumatiserede børn. Du kan læse mere om besøget og udredningsinstrumenterne her.

Redaktionen afsluttet: 17.10.2019