Skip to main content
Videnscenter for Psykotraumatologi

Veteraner får afslag på erstatninger

I en undersøgelse foretaget af Ugebrevet A4, får fire ud af ti veteraner afslag på erstatning for posttraumatisk belastningsreaktion, fordi de ikke har været i situationer, der har været farlige eller truende nok.

Den 10/11 publicerede Ugebrevet A4 en artikel, der beskrev, at veteraner får afslag på erstatninger for posttraumatisk belastningsreaktion. Afslagene gives, fordi veteranernes krisesituationerne ikke har været truende nok eller tilstrækkeligt katastrofale til at gøre dem syge. Dette er begrundelsen, som bliver brugt i fire ud af ti afslag. Dette resultat viser en gennemgang af 164 afslag, gennemgået af Ugebrevet A4.

Begrundelsen bliver kritiseret af Videnscenter for Psykotraumatologis leder, professor Ask Elklit, som udtaler ”Det er fuldkommen absurd, at en psykiatrisk overlæge bag et skrivebord skal vurdere, hvad der er en truende belastning for andre”.

Den mening bliver delt af professor i klinisk psykologi på Københavns Universitet, Poul Videbech, som udtaler: ”Kriteriet er hul i hovedet. Det må føles meget krænkende for veteraner at få at vide, at det ikke er alvorligt nok”.

Læs resten af artiklen her

Redaktionen afsluttet: 11.11.2016