Skip to main content
Videnscenter for Psykotraumatologi

Ubådssagen: Betydningsfuldt fund

Professor Ask Elklit har udtalt sig til BT, vedrørende fundet af den svenske journalist Kim Walls arm. Han kalder fundet 'betydningsfuldt' for de pårørende.

Onsdag den 29. november kl. 10.15, lykkedes det politiet at finde den sidste manglende del af den svenske journalist Kim Wall som blev dræbt og parteret på en ubåd. Der er tale om offerets højre arm, som ellers har været forsvundet i flere måneder. Videnscenterets professor Ask Elklit blev, i forbindelse med fundet, kontaktet af BT, som var interesseret i en ekspertudtalelse angående betydningen af fundet for offerets familie. Professor Ask Elklit kommer i artiklen blandt andet ind på, at fundet med stor sandsynlighed betyder meget for familien. Familien har nu en smule mere viden om hvad der er sket, og det gør det nemmere at lukke det kapitel og forsøge at komme videre. Uden fundet er det ikke usandsynligt at familien havde gjort sig en del spekulationer, om hvad der var sket med den sidste manglende del.

Professor Ask Elklit siger bl.a.: ”Hvis der er noget, der mangler eller som de efterladte ikke ved, så er det ofte meget svært for de pårørende at lade være med at gå og tænke over hvad der er sket. Man får alle mulige ubehagelige tanker og fantasier. Det kan desværre fylde en meget stor del af ens liv.”

Er du interesseret i den fulde online artikel kan du finde den her. Artiklen blev desuden bragt fysisk i BT torsdag den 30. november i sektion 1, side 6.

Redaktionen afsluttet: 14.12.2017