Skip to main content
Videnscenter for Psykotraumatologi

Temadag om uledsagede afghanske flygtningebørn i Danmark

Inden for de sidste 5 år er der sket en drastisk stigning i antallet af afghanske flygtningebørn, der kommer alene til Danmark.

Gruppen udgør en udfordring for de, der skal modtage dem og hjælpe dem videre i livet. Børnene har været igennem en lang og ofte traumatiserende rejse inden deres ankomst til Danmark, ligesom mange af dem har stærke oplevelser med fra hjemlandet. Alligevel ved vi ikke meget om, hvilke psykologiske problemstillinger der gælder for denne gruppe børn.

Videnscenter for Psykotraumatologi arrangerer en temadag om uledsagede flygtningebørn i Danmark torsdag d. 5. maj på Den Sociale Højskole i Odense.

Oplægsholderne er en blanding af teoretikere og praktikere, og formålet med dagen er at inspirere til og udstikke rammer for, hvordan det praktiske arbejde med uledsagede flygtningebørn kan foregå der, hvor børnene er.

Arrangementet er gratis, men tilmelding senest d. 2. maj er nødvendig. Tilmelding sker til Maja Johannsen, Videnscenter for Psykotraumatologi, på mjohannsen@health.sdu.dk. Hvis du har spørgsmål til temadagen er du velkommen til at kontakte Karen-Inge Karstoft på kikarstoft@health.sdu.dk eller 65 50 27 98.

Vi håber på at se mange mennesker til en spændende dag.

Du kan se en foreløbig udgave af programmet her.

Redaktionen afsluttet: 12.04.2011