Skip to main content
Videnscenter for Psykotraumatologi

Stalkingudsatte i Danmark

100.000 danskere bliver hvert år udsat for psykisk vold i form af stalking. Får man ikke den nødvendige hjælp, kan stalkingen resultere i psykiske mén hos offeret, såsom PTSD.

I mandags, d. 20. august 2018, blev Videnscenterets ph.d.-studerende Sille Schandorph Løkkegaard interviewet i radioen hos P1. Radiointerviewet handlede om stalking og blev sendt kl. 07.51, i deres morgenprogram ’P1 morgen’.
Efter radiointerviewet fulgte DR.dk op med en online artikel om stalking, hvori nogle af Silles vigtigste pointer bliver fremhævet.

Sille har tidligere undersøgt hvordan lige knap 200 stalking-udsatte mødre oplevede stalkingen, og det dertil relaterede møde med myndighederne.
Mødrene beskrev blandt andet, at de ofte blev mødt med en manglende forståelse, samt brugte meget tid og energi på at informere forskellige fagpersoner om hændelserne.  Derudover levede tre ud af fire af mødrene op til PTSD-diagnosen.

Ifølge Sille, bør der indføres en række kommunale tiltag til hvordan man hjælper de stalkingudsatte videre. Dette kan eksempelvis gøres, ved at begrænse antallet af forskellige fagpersoner som den stalkingudsatte møder, til en enkelt person. Fagpersonerne bør ydermere have en relevant viden om stalking, og der bør være en fast, kommunal handleplan for hvordan den stalkingudsatte hjælpes videre.

En artikel om emnet er netop blevet accepteret af et videnskabeligt tidsskrift. Du kan læse rapporten om stalking af mødre fra 2013 her. 

Radiointerviewet kan høres her fra 01:44:50 af, og artiklen fra DR.dk kan læses her.

Redaktionen afsluttet: 22.08.2018