Skip to main content
Videnscenter for Psykotraumatologi

Specialiseret hjælp til traumatiserede soldater

Psykiatrien i Region Syddanmark har sammensat et højt specialiseret team af eksperter til behandling af krigsveteraner med svær og kompleks posttraumatisk stress forstyrrelse (PTSD).

Videnscenter for Psykotraumatologi ved Syddansk Universitet er med i den styregruppe, der tilrettelægger den specialiserede behandling. I Region Syddanmark er 33 krigsveteraner blevet henvist til specialtilbuddet og vil dermed opleve en behandling, hvor hver enkelt sag vurderes, så specialteamet kan tilrettelægge et målrettet behandlingsforløb.

Gruppen af hjemvendte soldater med svær eller kompleks PTSD har særligt brug for hjælp, da stressforstyrrelsen har alvorlige indvirkninger på soldaternes liv. Påtrængende minder fra krigssituationer, tilbagevendende mareridt, aggressioner og depressioner er nogle af de typiske levevilkår for denne gruppe. Regionsformand Carl Holst (V) kalder samarbejdet unikt og kommenterer, at behandlingstilbuddets behov stedfæstes af antallet af henvisninger.

Det er knap et år siden at Region Syddanmark oprettede den højt specialiserede funktion for veteraner med PTSD. Ifølge tal fra Sundhedsstyrelsen vil ca. 20 soldater om året have behov for det højt specialiseret behandlingstilbud i regionen.

 

Kilde: Psykiatrieniregionsyddanmark.dk

Af: Mia Raahauge Duhn

Redaktionen afsluttet: 15.06.2012