Skip to main content
Videnscenter for Psykotraumatologi
Konference

Socialstyrelsen har afholdt konference i Nuuk om traumer hos børn

Konferencen omhandlede, hvorfor det kan være relevant at udrede børn, der har været udsat for traumer, og hvordan vi bedst hjælper børnene med behandling og opfølgende udredning. Videnscenterets psykologer Ask Elklit og Sille Schandorph Løkkegaard deltog og gav en indføring i traumetest til børn.

Mange børn er ramt af traumer, og det er derfor vigtigt, at fagpersoner indenfor børneområdet har de rigtige redskaber i udredning- og behandlingen af børn med traumer. Den grønlandske avis Sermitsiaq har dækket konferencen i Grønland, artiklen kan læses her. Også KNR har udgivet en artikel, som kan læses her.

Videnscenteret har to aktuelle projekter om traumetests til børn i Grønland. Formålet med projekterne er at oversætte og validere traumetests til grønlandsk, samt oplære fagpersoner på Grønland om brugen af udredningsinstrumenterne. Læs mere her.
Læs her om udredningsinstrumenterne introduceret på konferencen her på dansk eller grønlandsk.
Læs her et notat fra Socialstyrelsen om Den historiske baggrund for traumer i Grønland og vigtigheden af udbredelsen af traumeterapeutiske redskaber på dansk eller grønlandsk.

De grønlandske versioner af testene til børn er nu tilgængelige på Socialstyrelsen Grønlands hjemmeside. Find her information og materialer til traumetest for børn på grønlandsk og dansk.


Redaktionen afsluttet: 28.10.2023