Skip to main content
Videnscenter for Psykotraumatologi
Psykologhjælp

Psykologhjælp til forældre med kræftramte børn skal spares væk

På Juliane Marie Centret på Rigshospitalet skal der spares 30 millioner kroner fra næste år, en del af de penge bliver sparet ved at fjerne psykologhjælp til forældrene af kraftramte børn.

Juliane Marie Centret vil spare 3,3 millioner kroner ved at nedskære i muligheden for psykologhjælp for forældre af børn på centret. Det resulterer i fyringen af seks psykologer, som dagligt arbejder på centret. Juliane Marie Centret tager sig af børn, fertilitet og graviditet, som inkluderer kraftramte børn og børn med sjældne sygdomme. Fremadrettet vil der kun være psykologhjælp til døende børn, unge og deres forældre, dvs. at familier med lange indlæggelser af barnet, ikke vil kunne modtage hjælp fra specialiserede psykologer. Læs her en artikel fra Politiken om en familie og deres erfaring med psykologhjælp til forældrene.
Videnscenteret har undersøgt de psykologiske følgevirkninger hos forældre til børn med flere somatiske sygdomme, undersøgelserne fandt at en del af forældrene opfyldte kriterierne for akut stressforstyrrelse eller PTSD. Læs mere her om de individuelle forskningsprojekter. Videnscenteret har også undersøgt forældres evne til coping, samt interventioner beregnet til forældrene.
Redaktionen afsluttet: 27.09.2023