Skip to main content
Videnscenter for Psykotraumatologi
PTSD

Arbejdsvilkårene som fængselsbetjent og i retspsykiatrien bliver værre og værre

Færre medarbejdere, mindre penge, mindre tid, færre meningsfulde relationer til indsatte. Alt dette gør arbejdet i fængsler sværere og kan betyde at personalet går ned med stress eller udvikler PTSD.

I et debatindlæg i Politikken, fortæller Karina Rohde, hvordan hun efter 15 år som fængselsbetjent og 3 år i retspsykiatrien gik derfra med PTSD. Færre personale og flere regler for de indsatte betød, at der opstod mange flere voldelige hændelser.

Videnscenteret har forsket en del i PTSD og organisatoriske forhold på arbejdspladsen, læs fx om projektet ”Vold i psykiatrien”, hvor et formål var at kunne bidrage til at iværksætte forebyggende tiltag, der kan modvirke, at medarbejderen udvikler psykologiske problemer, som følge af voldsoplevelsen. Vive har tidligere i år lavet en større undersøgelse af fængselsbetjente, der viste, at antallet af PTSD tilfælde var højt (15%).

Læs her om Videnscenterets aktuelle projekt ’ER DU OKAY?’, som omhandler påvirkningen af voldsomme hændelser på arbejdet som politibetjent.
Redaktionen afsluttet: 16.10.2023