Skip to main content
Videnscenter for Psykotraumatologi

PTSD hos lokomotivførere, der oplever selvmordspåkørsler

Mange af os har oplevet et dyr der pludselig løber ud foran os på vejen - tænk nu hvis det i stedet havde været et menneske?

Dette er tilfældet for mange af de danske lokomotivførere, som under deres uddannelse får at vide, at de statistisk set vil opleve en personpåkørsel i løbet af deres karriere. TV2 Østjylland har sat fokus på PTSD hos lokomotivførere, blandt andet i denne artikel, hvori vi møder de aarhusianske lokomotivføreres tillidsmand, Niels Jacobsen.
Ifølge Niels er fem aarhusianske lokomotivførere blevet diagnosticeret med PTSD i løbet af de seneste tre år, og han frygter at problemet er langt større end som så.
Professor Ask Elklit nævner i ovenstående artikel, at en personpåkørsel er en yderst uventet og voldsom oplevelse, som kan resultere i nogle stærke sanseindtryk. Disse sanseindtryk kan følge lokomotivføreren længe, både i form af lyde og billeder, som dukker op i tide og utide.

I mandags bragte TV2 Østjylland også et indslag om traumereaktioner hos lokomotivførere, hvori Ask Elklit blev interviewet.

Er du interesseret i mere viden om PTSD hos folk i højrisiko jobs, kan du med fordel læse vores rapport fra 2012, som er tilgængelig på denne side.

Redaktionen afsluttet: 21.03.2018