Skip to main content
Videnscenter for Psykotraumatologi

Psykisk vold

Vold inddeles typisk i 5 forskellige former; fysisk, psykisk, seksuel, økonomisk og materiel vold. Nye undersøgelser har vist at 95 % af kvinderne på landets krisecentre har været udsat for psykisk vold og 80 % for fysisk vold. Den psykiske vold er altså til stede i massivt omfang og er derfor et kærkomment emne i de danske medier.

Der har de seneste uger været et øget fokus på psykisk vold i medierne, bl.a. gennem Politikens fokusserie, hvor der har været bragt forskellige artikler om emnet. Artiklerne har alle omhandlet psykisk vold, med udtalelser fra politikere, fagfolk, forfattere samt personlige beretninger.
Professor Ask Elklit har i forbindelse med det øgede fokus på psykisk vold, udtalt sig om hvad psykisk vold gør ved mennesker, blandt andet i denne artikel fra dr.dk.
Han har derudover været at finde både i TV-avisen søndag d. 29/10 2017 og i radioen samtlige gange, senest i et indslag hos radio 24/7 som blev sendt tirsdag d. 31/10 2017, samt Radio Nova 6/11. Disse indslag er desværre ikke tilgængelige på nuværende tidspunkt. I tilfælde af at de offentliggøres, vil de blive tilføjet på denne side.

Redaktionen afsluttet: 15.11.2017