Skip to main content
Videnscenter for Psykotraumatologi

Ny viden om grønlandske unges oplevelser

En undersøgelse af 269 unge fra Diskobugtområdet i Nordvest-Grønland viser, at op til 30 % oplever psykologisk skadelige følgevirkninger af deres oplevelser.

Undersøgelsen viser, at grønlandske unge oplever langt flere selvmordsforsøg, dødsfald af nærtstående familiemedlem, voldtægt, seksuelt misbrug, graviditet/abort, fysisk mishandling, at være ved at drukne samt fravær af en forælder, sammenlignet med unge fra andre lande.

”Når børn og unge udsættes for en voldsom oplevelse kan det potentielt påvirke deres udvikling og personlighedsdannelse. Yderligere kan voldsomt negative oplevelser resultere i selvskadende adfærd, selvmordsforsøg, depression og andre psykiatriske lidelser.” siger psykolog Sidsel Karsberg, som har foretaget undersøgelsen i samarbejde med Videnscenter for Psykotraumatologi. 

Læs rapporten 'En undersøgelse af forekomsten af potentielt traumatiserende oplevelser og Post Traumatisk Stress Syndrom blandt grønlandske unge' her.

Find den netop publicerede artikel om undersøgelsen her.

Sidsel Karsberg er i øjeblikket i Grønland for at fortælle om sine fund. I går aftes var der stor tilstømning og interesse da Sidsel holdt foredrag om sine fund på Ilisimatusarfik.

Redaktionen afsluttet: 20.09.2012