Skip to main content
Videnscenter for Psykotraumatologi

Ny app til psykisk førstehjælp

Ny app fra Psykiatrifonden gør det nemmere at yde psykisk førstehjælp og muliggør at man kan give den rigtige hjælp og støtte.

Psykiatrifonden har i samarbejde med Trygfonden udgivet en app, der skal støtte op om udøvelsen af psykisk førstehjælp. I app'en kan man læse om en række forskellige psykiske tilstande og diagnoser. Den giver både viden om tilstanden/diagnosen samt gode råd til hvordan man selv skal handle. Derudover giver den nemt overblik over hjælp i området.
App'en egner sig både til personer, der er øvede i psykisk førstehjælp og for personer, der aldrig har beskæftiget sig med det før. Den muliggøre dermed at man kan gribe ind, når man ser et andet menneske, der har brug for hjælp og møde dem rigtigt i første omgang.

App'en kan bl.a. hjælpe og støtte op om psykisk førstehjælp til personer med bl.a. depression, selvskade, psykose og misbrug. Derudover giver app'en også råd til, hvordan man bedst kan støtte og hjælpe personer, der har været udsat for traumer. Den rigtige hjælp på et tidligt tidspunkt kan tænkes at være bidragende til at personen ikke senere udvikler PTSD og er derfor utrolig vigtig.

Du kan læse om de specifikke råd til traumer i app'en og på deres hjemmeside her.
App'en, der hedder "P1H", er gratis og kan både hentes til Android smartphones og til Iphones ved at søge på "psykisk førstehjælp". Derudover er det muligt at se præcis det samme indhold på deres hjemmeside her.

Redaktionen afsluttet: 24.08.2015