Skip to main content
Videnscenter for Psykotraumatologi

Ligestilling af psykisk og fysisk arbejdsmiljø

Man skal ikke blive syg af at gå på arbejde, lyder dommen fra Mette Frederiksen (S), som vil have ligestillet psykisk og fysisk arbejdsmiljø.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) vil have større fokus på det psykiske arbejdsmiljø i Danmark, og med støtte fra Enhedslisten har regeringen allerede sikret sig flertal for et forslag om at ligestille psykisk og fysisk arbejdsmiljø. 

Reglerne i dag 
Arbejdstilsynet kan i dag give arbejdsgiver et påbud, og kræve en forbedring af det fysiske arbejdsmiljø inden for en bestemt tidsfrist. Når det kommer til det psykiske arbejdsmiljø kommer Arbejdstilsynets påbud imidlertid først i anden runde, hvis ikke arbejdsgiveren frivilligt og uden tidsfrister får styr på problemerne. Det vil regeringen nu lave om på. "Man skal ikke blive syg af at gå på arbejde i Danmark, så enkelt er det. Men vi må bare konstatere, at et moderne arbejdsmarked også giver mange psykiske belastninger, stressskader og nedslidning, og det er et voksende problem. Derfor er det på tide, at vi  opruster indsatsen", siger Mette Frederiksen.

Forskning på området
På Videnscenter for Psykotraumatologi er psykisk arbejdsmiljø et højt prioriteret forskningsområde. En større undersøgelse, der søger at afdække de psykologiske følgevirkninger af vold og trusler på psykiatriske arbejdspladser, er netop igangsat, læs mere. Herudover har vi nyligt udgivet en rapport omhandlende psykiske og somatiske problemer hos mennesker med højrisiko jobs. Læs hele rapporten her.

 
Kilde: Politiken.dk 13.08.12
Af: Mia Raahauge Duhn

Redaktionen afsluttet: 13.08.2012