Skip to main content
Videnscenter for Psykotraumatologi

Konferrence om uledsagede flygtningebørn

Hvordan sikrer vi den bedste modtagelse af børn og unde, der flygter alene til Danmark?

Foto: colourbox.dk

Hvordan sikrer vi den bedste modtagelse af børn og unde, der flygter alene til Danmark? Det er det hovedspørgsmål, der vil blive forsøgt svaret på fredag, den 30. oktober, når Røde Kors og Susi og Peter Robinsohns Fonden afholder deres spændende konference omkring uledsagede flygtningebørn.
På konferencen deltager bl.a. udlændinge-, integrations-, og boligminister Inger Støjberg, professor Per Schultz Jørgensen, præsident for Røde Kors i Danmark Hanna Line Jakobsen, samt integrationsordførerne for Enhedslisten Johanne Schmidt-Nielsen og for Socialdemokraterne Dan Jørgensen.
Arrangementet, der også står i Videnscenterets kalender, er som sagt d. 30. oktober fra 9-18 på Christiansborg i København. Læs mere om arrangementet her.

Tilbage i maj 2011 afholdte Videnscenteret for Psykotraumatologi selv en velbesøgt temadag omkring uledsagede flygtningebørn. Her påpegede En af oplægsholderne, integrationskonsulent Lars Bo Wille fra Gribskov kommune understreger vigtigheden af, at flygtningebørn ikke bliver behandlet som voksne: "De unge har en række særlige belastninger. De har været igennem en farefuld flugt. De er helt alene, og ofte er savnet af familien meget stort. Nogle af dem er traumatiserede, fordi de har oplevet frygtelige krigshandlinger”.
Som situationen så ud tilbage i 2011, var det primært afghanske drenge, der kom uledsagede til Danmark. I dag ser vi en stor flygtningestrøm fra Syrien, men Lars Bo Willes pointe fra 2011 gælder uden tvivl også for disse syriske uledsagede flygtninge. Læs mere om arrangementer dengang og find de forskellige oplæg fra den gang her.

Derudover har Videnscenteret lavet en mine rapport omkring uledsagede flygtnigebørn, der samlede op på den daværende forskning og statistikker. Find den her.

 

Redaktionen afsluttet: 23.10.2015