Skip to main content
Videnscenter for Psykotraumatologi

Indslag i TV2 NEWS og TV2 Fyn med professor Ask Elklit

I løbet af den sidste uges tid, har Videnscenterets professor Ask Elklit, været aktiv i det visuelle mediebillede, ikke blot én men hele to gange.

Videnscenterets professor Ask Elklit var i fredags (21/4) med i et indslag på TV2 Fyn, omhandlende et stort forskningsprojekt på SDU om stalking. Forskningsprojektet omfatter lige knap 200 mødre, som har været udsat for stalking, chikane og trusler af deres børns far. Indtil videre har forskningsprojektet vist, at det har rigtig mange og meget alvorlige konsekvenser for mødrene. Tre fjerdedele af dem udvikler posttraumatisk stress, og forekomsten af angst og depression hos kvinderne er ligeledes foruroligende høj.
Nogle af mødrene påvirkes også på arbejdsfronten, og er enten er nødt til at sygemelde sig fra jobbet eller flytte, som resultat af eksmændenes chikane og trusler. Disse belastende forhold går selvfølgelig ikke blot udover mødrene, men påvirker også børnene, specielt når de er nødsaget til at rykke teltpælene op og flytte med deres mor til en anden by, for at leve i skjul for deres far.

I går (24/4) kunne man endnu en gang få professor Ask Elklit at se i et TV-indslag, denne gang på TV2 NEWS. Dette indslag omhandlede afslag på arbejdsskadeerstatning til veteraner og det destruktive i at bruge ICD-10’s normative stressorkriterie, som kan omgøres af en lægekonsulent, der aldrig personligt har mødt veteranen. Dette indslag lægger vi ud når det bliver tilgængeligt.

Redaktionen afsluttet: 25.04.2017