Skip to main content
Videnscenter for Psykotraumatologi

Endnu en dansk sag om misbrug

I dag begynder den omdiskuterede retssag mod den 56årige mand fra Rebild kommune, der er anklaget for seksuelt misbrug af i alt ni børn.

I dag begynder den omdiskuterede retssag mod den 56årige mand fra Rebild kommune, der er anklaget for seksuelt misbrug af i alt ni børn. Gennem de sidste 16 år skulle den anklagede eftersigende have misbrugt sine egne syv børn, og yderlige to børn fra familiens omgangskreds. Iflg. DRs retsredaktør Claus Buhr er sagen af særlig grov karakter, grundet blandt andet anklager om samleje, samt at den anklagede angiveligt skulle have tvunget sine børn til at dyrke sex med hinanden.

Udover sagens voldsomme og alvorlige indhold, har den ligeledes været i mediernes søgelys grundet kritik af politiets og kommunens indsats, som det også var tilfældet under Brønderslev-sagen. Flere pædagoger og lærer har de seneste dage trådt frem i medierne og udtrykt deres frustration og kritik over forløbet, som iflg. dem har været både for langt og sjusket. Allerede tilbage i 2006 blev kommunen og politiet første gang kontaktet, men der skulle gå yderligere fire år og adskillige henvendelser før der blev taget affære.

Dommen forventes at falde i slutningen af marts – målet er iflg. anklageren Anette Abildgaard forvaring til den 56årige.

 

Kilde: Dr.dk, Politiken, TV2.

Forfatter: Julie Christiansen

Redaktionen afsluttet: 14.02.2012