Skip to main content
Videnscenter for Psykotraumatologi

Efter konsensuskonference om småbørnstraumer

Konsensuskonferencen om småbørnstraumer den 16-17. januar på Syddansk Universitet betegner vi som en succes. Nu følger 3 spændende arbejdsgruppemøder.

Konferencen endte med at være fuldt booket med en lang venteliste. Vi havde på konferencen oplæg af internationale forskere fra USA, Israel, England og Norge. Vi fik ny viden, som blandt andet på sigt kan bidrage til at forny de medicinske procedurer for småbørn. Konferencen blev kopieret af vores norske kollegaer, der ved hjælp af vores samarbejde, fik kontakt til de samme oplægsholdere og derved kunne afholde samme arrangement få dage efter, at vi afholdt det. Vi har fået utroligt mange positive tilbagemeldinger, og det lader til, at det er et område, der virkelig behøver en skærpet opmærksomhed.

Nu følger tre arbejdsgruppemøder d. 9. marts, 20. april og 25. maj, hvor vi vil arbejde på at finde frem til nogle helt konkrete anbefalinger og retningslinjer for identificering af traumer hos små børn, som forhåbentlig på sigt vil blive anvendt i praksis.

Vi takker Edith og Godtfred Kirk Christiansens Fond for støtte til igangsættelsen af ny viden indenfor vurderings/diagnosticerings-redskaber til traumatiserede små børn i sundheds/pleje-systemet. Noget der næsten ikke eksisterer i dag.

Redaktionen afsluttet: 25.01.2012