Skip to main content
Videnscenter for Psykotraumatologi

De misbrugte filmbørn

Har du tendens til at bruge aftenen foran fjernsynet, så er du med stor sandsynlighed også stødt på TV2’s udsendelser om de danske børneskuespillere som i 1970’erne blev udsat for seksuelt misbrug.

I løbet af de forgangne uger har TV2 vist nogle chokerende udsendelser om børneskuespillere der blev misbrugt tilbage i 1970’erne. Udsendelserne har skabt debat i medierne og da Politiken den 14/3 2018 bragte artiklen ’Ekspert: Seksuelt krænkede børn lider ligesom torturofre’ bad de professor Ask Elklit om at udtale sig om børn der har oplevet seksuelle krænkelser. I artiklen bliver han bl.a. citeret for nedenstående:

»Sammenlignet med flygtninge og soldater er det her meget højere. Det ligger på niveau med det, vi ser hos torturofre«

»Børnene bliver ved med at bagatellisere krænkelserne over for sig selv, og derfor er det først mange år senere, det for alvor viser sig som det, vi kalder en senfølgevirkning«

Afslutningsvist kommer han med en opfordring til, at man indenfor psykiatrien bør undersøge om patienterne har været udsat for bestemte traumer, så de berørte hurtigere kan få den rigtige hjælp.
Senere på ugen, nærmere bestemt den 17/3 2018 kl. 07.00, krævede medierne igen professorens udtalelse, denne gang på TV2 News, hvor Ask Elklit blev interviewet om senfølger af overgreb hos børn.

 

Redaktionen afsluttet: 21.03.2018