Skip to main content
Videnscenter for Psykotraumatologi

20 psykologiske eksperimenter - der ændrede vores syn på mennesket

Mathias Lasgaard har bidraget med et kapitel til en ny bog, som tager dig med på en guidet tur i psykologiens allerstørste opdagelser.

I bogen præsenterer landets førende psykologer nogle af det tyvende århundredets mest forbløffende psykologiske eksperimenter. Eksperimenterne har alle spillet en afgørende rolle i vores forståelse af mennesket og udgør grundpillerne i moderne psykologi.

Mathias Lasgaard introducerer læseren til gruppens imponerende magt ved at referere til Solomon Aschs klassiske konformitetseksperiment. Et eksperiment, som viste, at tendensen til konformitet påvirkede individer så meget, at de svarede forkert på indlysende spørgsmål.

Som læser får man altså et førsteklasses kig ind i den eksperimentelle psykologis verden. Hvert eksperiment fungerer som en lille brik i det uendeligt fascinerende puslespil, vi kalder den menneskelige psyke.

Bogen henvender sig til alle, der nærer interesse for de psykologiske mekanismer, som på godt og ondt udgør menneskesindet. Bogen har derfor også meget fokus på formidlingen og den er letlæselig. Der er altså tale om seriøs psykologi, som formidles til ikke fagfolk.

20 psykologiske eksperimenter - der ændrede vores syn på mennesket. Plurafutura Publishing. Redaktører: Henrik Høgh-Olesen og Thomas Dalsgard.

Af Anne Bebe
Redaktionen afsluttet: 05.07.2011