Skip to main content

Biografpremiere Free the Mind

Free the Mind - tilbage til livet med tankens kraft. Hjerneforsker Richard Davidson eksperimenterer med hvordan der kan opnås strukturelle ændringer i hjernen, udelukkende ved tankens kraft. Måske er alternative metoder til behandling af PTSD på vej frem.

Den 6. juni vises dokumentaren Free the Mind ved en simultanpremiere i 50 biografer. Efter filmen vil der være live-transmitteret diskussion med hjerneforsker Richard Davidson, filminstruktør Phie Ambo og den PTSD diagnosticerede veteran, Christian. 

I dokumentaren følges to krigsveteraner der lider af PTSD og en dreng på 5 år med diagnosen ADHD og kraftige angstanfald. Det bliver spændende at se om professor Richard Davidson kan hjælpe de tre stærkt plagede forsøgsdeltagere.

Centerleder for Videnscenter for Psykotraumatologi professor Ask Elklit kommenterer, at flere alternative behandlingsformer, som meditation og yoga, har vundet frem de seneste år og afviser ikke deres gavnlige effekt. Han ser dog gerne, at der foretages randomiserede kontrollerede studier samt undersøgelser af hvorvidt effekten holder over tid. 

Læs mere og se trailer for filmen.

Redaktionen afsluttet: 29.05.2012